SEGRE

CUBA OBITUARI

L’Havana acomiada per sempre Fidel Castro amb un funeral multitudinari

Les cendres emprenen el viatge fins a Santiago

Milers de persones van assistir ahir al pas de les cendres del difunt líder cubà Fidel Castro.

Milers de persones van assistir ahir al pas de les cendres del difunt líder cubà Fidel Castro.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cendres de Fidel Castro van partir ahir per sempre de l’Havana, la ciutat des de la qual va governar Cuba durant gairebé mig segle, fins a Santiago de Cuba, en un seguici fúnebre que va ser acomiadat per milers de cubans que van sortir als carrers a donar l’últim adéu al comandant en cap de la Revolució. L’urna va ser dipositada en un remolc decorat amb flors blanques, amb una breu i solemne cerimònia militar, en la qual va ser present el president Raúl Castro, al costat de la viuda del difunt líder cubà, Dalia Soto, i alguns dels seus fills, la família més propera, a la qual es va veure ahir per primera vegada des de la seua mort.

Per donar l’últim adéu a les restes mortals del líder, un cordó de cubans estava disposat als voltants de la plaça de la Revolució, on dimarts a la nit es va celebrar un acte multitudinari de comiat i moltes de les persones van passar la nit en blanc per veure partir les cendres.

Raúl Castro agraeix les “mostres de solidaritat” rebudes arran de la mort del comandant en cap

En l’esmentat acte, els líders internacionals, entre els quals el rei emèrit Joan Carles I, van assistir per acomiadar Fidel Castro.

El seu germà Raúl va agrair l’assistència de tots els presents i les “innombrables mostres de solidaritat” rebudes des de tot el planeta i va fer un repàs històric de les fites viscudes junts a la plaça de la Revolució de l’Havana, des de la reforma agrària fins a la mort d’Ernesto Che Guevara. “Fins a la victòria sempre!”, va concloure.

Per la seua part, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va lloar la “impressionant manifestació d’amor del poble de l’Havana i de Cuba”, en el que va definir com una “nit gloriosa d’història gran de la pàtria comuna”, va dir Maduro, que va voler deixar clar: “Fidel, la teua obra és el far que il·luminarà per sempre els pobles del món.”

tracking