SEGRE

PARTITS POLÍTICA

El PSC no veu problema per participar en l’elecció del líder del PSOE i aquest dubta

Primera reunió de la comissió negociadora

Un moment de la reunió d’ahir entre el PSC i el PSOE.

Un moment de la reunió d’ahir entre el PSC i el PSOE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC creu que l’“amenaça” que els militants no participin en l’elecció del pròxim congrés del PSOE està “aparcada”, malgrat que al PSOE no van descartar que aquest sigui un dels canvis orgànics que estudiï la comissió negociadora entre els dos partits, que es va reunir ahir per primera vegada per revisar les seues relacions arran de la crisi que va desencadenar la ruptura de vot dels socialistes catalans en la investidura de Mariano Rajoy.

Els dos partits van mantenir així la distància sobre el resultat del procés de revisió que es demorarà durant uns mesos, encara que van coincidir a assegurar que l’objectiu és seguir treballant junts. Per fer-ho, a més de la situació orgànica, s’entrarà en l’àmbit polític, partint de la base que els dos es mantenen fidels a la Declaració de Granada. Així ho van constatar en sengles rodes de premsa el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, i el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, després de la reunió, en la qual també van participar Elena Valenciano i Francisco Fuentes (pel PSOE) i Antonio Balmón i Meritxell Batet (en representació del PSC). Després de gairebé dos hores de reunió, Illa va dir que el més “significatiu” de la trobada va ser la coincidència que les dos formacions volen seguir “caminant junts”. Va destacar que ha estat una reunió “molt franca” i “molt positiva”, en la quals les parts van confirmar l’horitzó temporal de dos mesos per a les conclusions.

Susana Díaz diu que donarà suport al que “decideixin a la taula” sense voler anticipar el resultat

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va assegurar que té “confiança total” en la comissió i va assegurar que recolzarà el que “decideixin en aquesta taula”, sense voler anticipar quin pot ser el resultat d’aquesta avaluació per a la relació orgànica entre aquests dos partits.

tracking