SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Puigdemont insta el Govern central a concretar el diàleg amb fets

El president insisteix a tenir el referèndum a la taula de negociació || Enric Millo reclama que els acords s’enquadrin en “el marc legal i constitucional”

Enric Millo i Carles Puigdemont, ahir al Palau de la Generalitat de Barcelona.

Enric Millo i Carles Puigdemont, ahir al Palau de la Generalitat de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar ahir al nou delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, que el president de l’Executiu, Mariano Rajoy, concreti amb “fets” l’oferta de diàleg que llança amb la nova legislatura.

Després de la trobada, la portaveu del Govern, Neus Munté, va dir que “hi ha moltes apel·lacions al diàleg però necessitem fets concrets”. Munté va assenyalar que la reunió va ser “protocol·lària, i amb un to cordial”, però que en cap cas es va entrar en negociacions concretes, una cosa que esperen fer en futures reunions. La portaveu del Govern va recalcar que la Generalitat no pensa retirar el referèndum sobre la independència per facilitar un atansament amb Rajoy: “La nostra voluntat és parlar de tot sense límits ni línies roges de cap tipus.”

Millo, al seu torn, va veure Puigdemont obert a acceptar la “mà estesa” del Govern central per dialogar. Va admetre sortir “satisfet”, a l’“entendre que s’accepta el diàleg des de la sinceritat i lleialtat” i, també, “sense línies roges”, malgrat que sempre dins del marc legal i constitucional. Millo va demanar a Puigdemont que assisteixi a la cimera de presidents autonòmics, encara que aquest va reiterar la negativa a anar-hi.

El delegat demana recuperar l’“esperit de Tarradellas”El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, va demanar ahir recuperar “l’esperit de Tarradellas”, el president de la Generalitat a l’exili quan es va restaurar la democràcia a Espanya i militant d’ERC als anys trenta. Enric Millo també va demanar a Carles Puigdemont que aparqui el referèndum i es pugui avançar “desenrocar i buscar solucions” a altres aspectes pendents, com els 46 punts que el president va plantejar a Rajoy a La Moncloa.

tracking