SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Suport de Brussel·les a les pujades d’impostos del Govern espanyol

Rajoy tanca amb Rivera una inversió social de 3.850 milions || L’Eurogrup advoca per una política fiscal neutral davant de l’estímul de 50.000 milions

Moscovici saluda Luis de Guindos i el ministre francès de Finances durant la reunió de l’Eurogrup.

Moscovici saluda Luis de Guindos i el ministre francès de Finances durant la reunió de l’Eurogrup.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari europeu d’Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, va afirmar ahir que les mesures pressupostàries adoptades divendres pel Govern central van en la “bona direcció”. “Creiem que van en la bona direcció i ara estem esperant per al projecte pressupostari definitiu, que ens arribarà aquesta setmana, però òbviament les coses avancen en la bona direcció”, va assegurar Moscovici.

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, va presentar als seus col·legues en la reunió dels països de l’eurozona les bases dels futurs pressupostos. Aquests s’assentaran sobre una despesa igual a l’efectuada en aquest exercici i sobre un augment de la recaptació derivada tant del mateix creixement econòmic com d’ajustaments tributaris per 7.000 milions d’euros, i tenen per objectiu reduir el dèficit al 3,1% del PIB.

Així mateix, en l’esmentada reunió, els països de l’eurozona van deixar clares ahir les seues reserves davant de l’aposta de Brussel·les per posar en marxa un estímul fiscal de fins a 50.000 milions d’euros addicionals, un esforç que vol que assumeixin els socis amb més marge fiscal, com Alemanya, mentre que d’altres, com Espanya, redueixen el seu dèficit. Els ministres d’Economia van advocar per mantenir una política fiscal neutral, basada en un equilibri entre la sostenibilitat de les finances públiques i les inversions destinades a enfortir la recuperació, davant l’estímul de 50.000 milions.

D’altra banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, van acordar a través d’una conversa telefònica, segons El Mundo, una inversió de 3.850 milions per a les mesures socials del pacte d’investidura.

Amb aquest compromís, Mariano Rajoy es va assegurar el suport de Ciutadans al sostre de despesa, encara que s’abstindran en la votació del decret que preveu la pujada dels impostos especials.

D’altra banda, els secretaris generals de CCOO i UGT de Madrid van criticar el pacte entre el Govern del PP i el PSOE per apujar el salari mínim un 8%, al considerar que els sindicats negociaven una pujada més gran i que el PSOE “no s’hi hauria d’haver ficat”.

tracking