SEGRE

TECNOLOGIA

Trump demana que es cancel·li l’ordre per fabricar el nou Air Force One

Considera que costaria 4.000 milions de dòlars

Trump demana que es cancel·li l’ordre per fabricar el nou Air Force One

Trump demana que es cancel·li l’ordre per fabricar el nou Air Force One

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mandatari electe dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar la necessitat de cancel·lar una ordre per fabricar un nou model de l’avió presidencial conegut com a Air Force One i que, segons sosté, costaria més de 4.000 milions de dòlars.

Es tracta d’un Boeing 747, el model que, en les seues diferents versions, s’ha vingut utilitzant per donar servei el president dels Estats Units i que compta amb especials mesures de seguretat i equips sofisticats.

Trump va fer l’anunci en un missatge per la xarxa social Twitter, i va assegurar que els costos lligats al nou programa del Air Force One "són fora de control". "Que es cancel·li l’ordre!", va agregar en el seu missatge.

Va reafirmar la idea en breus declaracions els periodistes a la Torre Trump, en una rara aparició del president electe davant dels reporters que fan guàrdia en aquest lloc des de fa diverses setmanes.

"L’avió és totalment fora de control", va reiterar, i va dir que el cost és "ridícul". "Volem que Boeing faci un munt de diners, però no tant", va afirmar Trump.

Boeing porta més de mig segle servint-ne als presidents dels Estats Units de torn amb els seus models 747 del Air Force One. Ara, la idea és que el model 747-8 reemplaci el 747-200 que està actualment en servei.

La Presidència dels Estats Units disposa actualment de dos unitats del 747-200, i la idea és que siguin reemplaçats per unes altres dos unitats del 747-8.

Es desconeix si els contractes que es van firmar per a la fabricació del nou avió presidencial estableixen penalitzacions en cas que es cancel·li l’ordre.

El nou model, entre altres avantatges, té una autonomia de vol d’1.600 quilòmetres més que el 747-200, i la seua mida és de 76 metres de llarg davant els 70 metres del model actual.

No hi ha hagut encara reaccions de part de Boeing, però els títols de la firma estaven baixant un 0,8 % al començament de la sessió d’avui de Wall Street.

tracking