SEGRE

JUSTÍCIA ÀFRICA

Arranca el judici contra un exnen soldat a Uganda

Dominic Ongwen.

Dominic Ongwen.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra Dominic Ongwen, general de l’Exèrcit de Resistència del Senyor (LRA, per les sigles en anglès) d’Uganda, acusat de crims de guerra i lesa humanitat que comprenen violacions, reclutament forçat de menors i esclavisme sexual durant la seua etapa al capdavant d’una de les divisions més cruentes de l’organització, la brigada Sinia, va arrancar ahir en el Tribunal Penal Internacional (TPI).

Ongwen es va identificar com una “víctima” de l’LRA, liderat per Joseph Kony, per haver estat reclutat quan tenia 14 anys, i es va declarar “no culpable” dels setanta càrrecs als quals s’enfronta. “En nom de Déu, nego tots els càrrecs respecte a la guerra al nord d’Uganda”, va assegurar durant el judici.

Ongwen va ser imputat pel TPI per crims de guerra i contra la humanitat el 2005 juntament amb Kony, que segueix en parador desconegut, i altres homes descrits com a comandants.

L’LRA va declarar la guerra contra el Govern del president ugandès, Yoweri Museveni, i va aconseguir fama per les matances, mutilacions de civils i segrestos massius de nens per servir com a combatents i esclaus sexuals des de finals del 1980 en endavant.

tracking