SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS

C’s negocia un complement salarial de 1.300 milions amb el Govern

De Guindos descarta que Brussel·les demani més ajustaments per recolzar els pressupostos de l’Estat || Els Vint-i-vuit abonen l’extensió del ‘pla Juncker’ al 2020

Luis de Guindos saluda el ministre francès de Finances, Michel Sapin, ahir a Brussel·les.

Luis de Guindos saluda el ministre francès de Finances, Michel Sapin, ahir a Brussel·les.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans negocia amb el Govern central incloure en els pressupostos del 2017 un complement salarial d’uns 1.300 milions d’euros, així com altres partides relacionades amb la reducció de despeses en duplicitats i augments en Sanitat i Educació. El portaveu de fiscalitat de C’s, Francisco de la Torre, va explicar que la prestació que es negocia anirà dirigida només als joves, potser menors de 30 anys, a fi de pal·liar els efectes que té la mala qualitat dels seus llocs de treball.

D’altra banda, el ministre d’Economia, Luis de Guindos, va afirmar ahir que no espera que la Comissió Europea (CE) tingui discrepàncies importants amb el Govern en la seua anàlisi dels pressupostos per al 2017, amb els quals preveu complir el 3,1% del dèficit gràcies al creixement i les mesures adoptades divendres passat.

El Govern va fixar el sostre de despesa –118.377 milions– i va aprovar mesures fiscals amb què preveu recaptar fins a 7.500 milions d’euros addicionals, com ara la modificació de l’impost de societats i impostos especials per aconseguir 4.650 milions, la limitació dels pagaments en efectiu o un projecte de llei per taxar les begudes ensucrades.

El ministre va insistir que “és perfectament factible” complir el que s’ha promès a Brussel·les, i va recordar que la CE creu que les mesures adoptades “van en la bona direcció”.

El Govern espanyol remetrà a Brussel·les “en els propers dies” un pressupost que inclourà les mesures i actualitzarà els comptes prorrogats que va enviar l’Executiu en funcions a l’octubre.

D’altra banda, els responsables d’Economia de l’eurozona van examinar ahir els projectes de pressupost, així com la proposta de Brussel·les per proporcionar un estímul fiscal de fins a 50.000 milions d’euros, un 0,5% del producte interior brut (PIB) de la zona euro.

A més, els ministres d’Economia van donar suport a la idea de Brussel·les de prolongar el pla europeu d’inversions, conegut com a pla Juncker, fins al 2020 i augmentar el finançament mobilitzat per aquest fins a almenys 500.000 milions d’euros. Aquesta extensió haurà de ser negociada amb el Parlament Europeu.

tracking