SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Colau, escollida la cinquena persona més influent d’Europa

La revista ‘Politico’ tria l’alcaldessa com una de les personalitats del 2017 || Assenyala la seua influència en el futur d’Espanya per la seua posició davant del referèndum

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és la cinquena persona més influent d’Europa, segons un rànquing elaborat pel portal nord-americà Politico, que encapçala el primer edil de Londres, Sadiq Khan, seguit per la dirigent d’Alternativa per a Alemanya (AfD), Frauke Petry.

La revista assenyala Colau com una de les 28 personalitats polítiques de la Unió Europea, una per cada estat comunitari- que marcaran el 2017. A la llista, la precedeix al tercer lloc el president de l’aerolínia Ryanair, Michael O’Leary, i en el quart, l’exprimer ministre polonès i president del partit Llei i Justicia, Jaroslaw Kaczynski.

CiU de Barcelona acusa Colau d’assignar-se 50.000 euros en els pressupostos de l’Àrea Metropolitana

La publicació online es refereix a l’alcaldessa com la possible “futura presidenta de la regió o fins i tot la candidata esquerrana a primera ministra” de Catalunya, i opina que el futur d’Espanya podria dependre de Colau, la influència de la qual no para de créixer, segons la revista, que apunta que “el lloc de Colau en la política autonòmica, com a líder popular, oberta i independent, li dóna una veu poderosa”.

En el perfil de Colau elaborat per Politico se la considera la “líder no oficial de la coalició d’esquerres que va guanyar les eleccions generals” a Catalunya –amb referència a EnComúPodem– i assenyala que Colau no ha concretat la seua postura sobre el procés independentista, tot i que veu obsolet el model actual. A més, el portal recorda el seu passat com a activista abans de l’elecció com a alcaldessa el 2015 i repassa algunes de les mesures impulsades des del consistori.

D’altra banda, el grup metropolità de CiU va criticar ahir per “inapropiada i desproporcionada” la partida de 50.000 € que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) destinarà el 2017 per a les despeses de Presidència, una quantitat que, segons va informar l’AMB, correspon a la direcció de Presidència creada fa un any i sense partida pròpia fins ara, i no a despeses de la presidenta, amb referència a Colau. El portaveu de CiU, Isidre Sierra, va insistir que aquesta partida “deu correspondre a les despeses de la presidenta, Ada Colau, i del seu nou equip de l’àrea de la Presidència”.

Millo estudia si els ajuntaments del 6-D es van saltar la legalitat? La delegació del Govern a Catalunya estudiarà cas per cas els més de 350 ajuntaments que aquest dimarts van obrir les portes pel Dia de la Constitució. El delegat, Enric Millo, vol conèixer si alguns consistoris es van extralimitar en les seues funcions i van desenvolupar “activitats laborals” en dia festiu. La portaveu Neus Munté va avisar ahir Millo que no respectar els electes que van treballar el 6-D seria “contradictori” amb l’oferta de diàleg llançada des del Govern central.

tracking