SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENT MORTAL

El cotxe sinistrat a Susqueda estava sobreocupat

El cotxe va caure per un barranc de 7,5 m, va fer diverses voltes de campana i va quedar de cara amunt.

El cotxe va caure per un barranc de 7,5 m, va fer diverses voltes de campana i va quedar de cara amunt.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cotxe que va tenir un accident al pantà de Susqueda dimarts, en què van morir dos dones i una nena, no portava cap sistema de protecció infantil. Al cotxe, a més, viatjaven set persones, encara que només hi havia cinc places: el pare, que va quedar ferit lleu i ja va ser donat d’alta ahir mateix; la mare, que estava embarassada i va morir; les quatre filles menors, de les quals una va morir, una està greu i les altres dos menys greus, i l’àvia, que també va morir. El vehicle, un Opel Vectra, no portava cap sistema de retenció infantil. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va assegurar que aquesta és “una tragèdia” que interpel·la tots els conductors. Jané va instar a complir les normes de seguretat quan se surt a la carretera, no només amb referència als sistemes de retenció infantils, sinó també a la sobreocupació dels vehicles. I és que la dona, de 31 anys i embarassada de sis mesos, portava la filla d’un any asseguda a la falda (totes dos van morir). Al costat, hi anava una altra filla (aquesta, de 8 anys) que portava la germana de 3 anys a la falda. Al seient posterior dret, viatjava la quarta nena de la parella, de 10 anys.

En un altre ordre de coses, una persona va morir ahir en un accident de trànsit al precipitar-se el turisme per un barranc de la carretera que condueix al monestir de Montserrat i com a conseqüència va haver d’interrompre’s el tren cremallera.

Jané va destacar la gran quantitat de cotxes que es mouran pel territori. “És moltíssima mobilitat a les carreteres i això genera altres probabilitats de situacions de risc”, va advertir. I és que el conseller va matisar que en tan sols 24 hores hi ha hagut dos accidents mortals, el de Susqueda, amb tres víctimes, i Montserrat, amb una, i va demanar prudència al volant i evitar qualsevol distracció.

Gairebé mig milió de desplaçaments en la segona ‘operació sortida’El conseller d’Interior, Jordi Jané, va explicar ahir que en la segona fase de l’operació sortida del pont, que va començar ahir a la tarda, es preveu que 410.000 vehicles es desplaçaran per les carreteres catalanes. També va explicar que en la primera fase, la de divendres passat, ho van fer 476.000 turismes.

tracking