SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

Merkel rebutja limitar els drets dels immigrants com reclama el seu partit

Angela Merkel, ahir en el congrés de la CDU a Essen.

Angela Merkel, ahir en el congrés de la CDU a Essen.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Cristianodemòcrata (CDU) alemanya va tancar ahir el seu congrés federal amb un gir a la dreta i en clar desacord amb la líder, Angela Merkel, contrària a propostes aprovades com l’abolició de la doble nacionalitat per als fills d’immigrants.

“No hi haurà canvis en aquesta legislatura”, va afirmar Merkel, després que el seu partit es pronunciés a favor de derogar la llei vigent, aprovada per la seua gran coalició de govern, i reimplantar l’obligatorietat d’optar entre la nacionalitat d’origen o l’alemanya.

La moció, que va obtenir el suport majoritari dels delegats, “no és correcta”, va indicar la cancellera després de tancar el congrés, celebrat a Essen (oest) i en el qual el dia anterior havia estat ratificada com a presidenta per un 89,5% dels vots.

El congrés de la CDU també va aprovar la prohibició del burca en llocs públics i una proposta per a la retallada de les prestacions als refugiats que ocultin a les autoritats el seu lloc d’origen.

Els refugiats que acabin expulsats no podran tornar a entrar al país i s’enduriran les penes en cas de desobediència o atacs a les autoritats.

La CDU es va pronunciar així mateix a favor d’incloure a la Constitució l’alemany com a “idioma propi del país”.

tracking