SEGRE

SUCCESSOS SISME

Un terratrèmol a Indonèsia provoca almenys 94 morts

El sisme d’una magnitud 6,5 en l’escala de Richter va tenir almenys dotze rèpliques || Busquen supervivents sota la runa

Un ciutadà indonesi inspecciona una mesquita destruïda la província d’Aceh.

Un ciutadà indonesi inspecciona una mesquita destruïda la província d’Aceh.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 94 persones van morir ahir a Indonèsia després que un terratrèmol de magnitud 6,5 en l’escala de Richter sacsegés la província d’Aceh, al nord de l’illa de Sumatra, on segueix la recerca de supervivents sota la runa. Totes menys tres de les víctimes van ser a la zona de Pidie Jaya, situada a uns 120 quilòmetres a l’est de Banda Aceh, la capital provincial.

“La majoria de les víctimes va patir ferides amb hemorràgia al cap. A més, moltes d’altres tenen fractures a l’haver estat aixafades per edificis esfondrats”, va detallar el director de l’Hospital TGK Chik Ditiro, situat a Sigli, una altra localitat pròxima a l’epicentre.

La tremolor, que va tenir almenys una dotzena de rèpliques, una de les quals de magnitud 4,5, va provocar danys severs en 161 habitatges i 105 edificis, incloses botigues, mesquites i escoles. Les autoritats no han donat fins al moment una xifra de desapareguts que busquen sota la runa amb l’ajuda de maquinària pesant.La regió del moviment tel·lúric és la mateixa en la qual el 2004 un potent sisme d’entre 9,1 i 9,3 graus va formar un tsunami a l’oceà Índic que va matar unes 230.000 persones en una dotzena de països, la majoria a Aceh.

tracking