SEGRE

SUCCESSOS CLIMA

Terratrèmol a Califòrnia i un altre amb alerta de tsunami al Pacífic Sud

Les víctimes pel sisme a Indonèsia s’eleven a un centenar

Membres dels serveis de rescat busquen supervivents després del terratrèmol a Indonèsia.

Membres dels serveis de rescat busquen supervivents després del terratrèmol a Indonèsia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terratrèmol de magnitud 6,5 en l’escala de

Richter

va sacsejar ahir les costes del nord de Califòrnia, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units (USGS). La tremolor es va produir al voltant de les 07.00 (hora local) a 165 quilòmetres de la localitat d’Eureka, amb una profunditat de 10 quilòmetres. El Centre Nacional d’Alerta de Tsunamis per a la costa de l’oceà Pacífic va informar a la seua pàgina web que no hi havia risc que es produeixin grans onades. D’acord amb la premsa local, no va provocar danys, encara que va poder sentir-se a San Francisco. “Ha sigut un de gran”, va escriure un usuari de Twitter des de la zona de la badia.

Califòrnia és una zona sísmica perquè està travessada per la falla de San Andreas. La costa nord és una de les més afectades per les tremolors. En els últims dies se n’havien produït alguns de baixa intensitat. Califòrnia espera un terratrèmol especialment destructiu, el denominat Big One, que podria desencadenar-se en qualsevol moment.

Hores després, un terratrèmol de magnitud 7,7 a l’escala de Richter va fer tremolar les illes Salomó, al Pacífic Sud, i va obligar a emetre un avís de tsunami.

D’altra banda, les autoritats indonèsies van elevar ahir el balanç de morts després del terratrèmol de magnitud 6,4 a l’escala de Richter registrat dimecres al nord del país a un total de 99.

Segons l’últim balanç de l’Agència de Geofísica, Meteorologia i Climatologia (BMKG), més de 700 persones van resultar ferides, si bé la majoria (616) es troben fora de perill. El sisme va tenir lloc a la província d’Aceh.

tracking