SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Dos nenes suïcides causen 56 morts en un atac a Nigèria

Ferits pels dos atemptats a l’hospital de Gome, Nigèria.

Ferits pels dos atemptats a l’hospital de Gome, Nigèria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 56 persones van morir i 57 van resultar ferides a causa dels dos atemptats suïcides perpetrats ahir per dos nenes en edat escolar en un mercat de carrer de Madagali, al nord-oest de Nigèria, una de les zones més castigades per la violència del grup jihadista Boko Haram.

L’organització terrorista, el nom de la qual significa “l’educació occidental està prohibida”, pretén crear un Estat islàmic al nord del país, de majoria musulmana.

Madagali, que va estar controlada durant mesos pel grup jihadista fins que va ser alliberada per l’Exèrcit, ha rebut uns altres dos greus atemptats en els últims anys, un del quals va ser idèntic al d’ahir: el desembre del 2015, en un mercat local, una doble explosió amb dos terroristes suïcides i un balanç de 30 víctimes mortals.

L’any passat van morir 4.940 persones i unes altres 2.786 van resultar ferides en 247 atemptats perpetrats a Nigèria, xifres que el situen com el tercer país amb més violència terrorista, només darrere de l’Iraq i l’Afganistan.

tracking