SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Errejón i els seus afins planten cara a Iglesias davant el congrés del febrer

Exigeixen que es voti per separat els documents polítics i els equips i obren una recollida de firmes || Monedero els acusa d’actuar de manera “deshonesta”

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias, en un ple del Congrés dels Diputats.

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias, en un ple del Congrés dels Diputats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 càrrecs públics i interns de Podem afins a les tesis del secretari polític de la formació, Íñigo Errejón, van llançar ahir un manifest per demanar que la segona Assemblea Ciutadana Estatal que durà a terme el partit al febrer sigui “més democràtica”, oposant-se així al format proposat pel secretari general, Pablo Iglesias.

La iniciativa “Recuperar la il·lusió” va recollir en les primeres hores més de 1.000 adhesions, entre les quals hi havia la del mateix Errejón i diversos membres de l’Executiva, com Pablo Bustinduy, Àngela Ballester, Auxiliadora Honorato i Tania González. Entre els signants figuren destacats dirigents i representants públics partidaris de l’estratègia política que defensa Errejón i, ara també, del format per a l’anomenat Vistalegre II pel qual aposta el portaveu parlamentari, diferent del que proposa el secretari general, Pablo Iglesias. Segons el seu parer, Vistalegre II “no ha de ser un combat de boxa, sinó una contraposició d’idees”.

Les discrepàncies entre Iglesias i Errejón se centren en la forma del sistema de vot dels projectes i les candidatures que es presentin per guiar Podem en la seua nova etapa, una vegada superada la fase de “màquina de guerra electoral”. Els dos màxims dirigents del partit arranquen així el compte enrere cap al congrés allunyats, sense ni tan sols haver començat a debatre sobre els seus projectes polítics.

Mentre que Iglesias aposta per celebrar en el congrés una única votació, en la qual els documents polític, organitzatiu i ètic estiguin vinculats a l’equip que els proposa, Errejón defensa separar el debat de les propostes del de les persones i realitzar dos votacions diferenciades.

La iniciativa va ser resposta per l’exdirigent i cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero, que va acusar els errejonistes de comportar-se de manera “deshonesta” per utilitzar els mitjans de comunicació per “guanyar fora el que han perdut dins”, encara que va precisar que Errejón no era dins d’aquest grup.

Per la seua banda, el mateix Iglesias treia ferro al manifest errejonista en un apunt de Twitter, en el qual minimitzava les diferències entre la seua posició i la del secretari polític.

tracking