SEGRE

PREMI NOBEL

Santos ressalta que els nens són l'objectiu principal del procés de pau a Colòmbia

Després de rebre el premi Nobel de la Pau

Santos ressalta que els nens són l’objectiu principal del procés de pau a Colòmbia

Santos ressalta que els nens són l’objectiu principal del procés de pau a Colòmbia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha assegurat avui a Oslo que els nens són l’objectiu principal del procés de pau al seu país i va cridar a aprendre de la seua capacitat de superació i reconciliació per construir una pau duradora.

"Hem de permetre’ls créixer en un nou país amb oportunitats, amb pau", va afirmar Sants en el tradicional acte de l’organització Save the Children previ a la cerimònia de lliurament del Nobel de la Paz, que començarà les 13.00 hora local (12.00 GMT).

En presència dels prínceps hereus Haakon i Mette-Marit i altres autoritats, Santos va contestar a preguntes enviades per nens de tot Noruega, a més de per Juan David Cano Lopera i Benvinguda Preuat, dos colombians de 14 anys convidats a Oslo.

Els nens han estat unes de les principals víctimes del conflicte a Colòmbia i per evitar que s’exerceixi la violència en el futur és precís un procés intern "als nostres cors i ments" que ha de començar a partir de l’educació, va afirmar el president.

"Per fer una pau duradora necessites sembrar bones llavors, ensenyar com viure en pau, com reconciliar-se. I això porta temps", va admetre Santos, premiats amb el Nobel pels seus esforços per acabar amb el conflicte armat al seu país.

Santos va reconèixer que perdonar serà difícil, però possible amb treball dur i perseverança, com es va assolir un acord en què pocs creien fa uns anys.

En aquest exercici de tenacitat van jugar un paper fonamental les víctimes i les històries tristes sobre la guerra, que li van servir al president colombià de "font d’energia" en els moments més difícils.

Santos va rebre dos regals durant la festa: una caixa amb productes típics noruecs i un llibre amb dedicatòries dels 200 nens que van participar en l’acte, celebrat en el Centre Nobel de la Paz, a escassos metres de l’ajuntament.

Abans de recollir el Nobel Santos, té previst acudir al Palau Reial per ser rebut en audiència pels reis Harald i Sonia.

tracking