SEGRE

TERRORISME ATEMPTATS

Dos cotxes bomba esclaten i causen almenys tretze morts a Istanbul

Les detonacions es van produir al costat del camp de futbol del Besiktas || Un dels atacs hauria estat comès per un terrorista suïcida, segons el Govern turc

L’atemptat tenia per objectiu un furgó policial als voltants de l’estadi del Besiktas.

L’atemptat tenia per objectiu un furgó policial als voltants de l’estadi del Besiktas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos explosions causades per dos cotxes bomba haurien deixat almenys tretze morts als voltants de l’estadi de futbol del Besiktas, a Istanbul, a la zona europea de Turquia.

Just després de les detonacions, el ministre de l’Interior, Süleyman Soylu, citat per la cadena turca NTV, parlava d’almenys una vintena de ferits i assegurava que, almenys, una de les explosions corresponia a l’atac d’un terrorista suïcida. Els fets van ocórrer a prop de la plaça Taksim cap a les 19.30 hores d’ahir.

Soylu va indicar que els ferits eren policies i que encara no tenia informació sobre possibles morts. L’esmentada cadena assenyalava que alguns dels agents ferits estaven greus.

En aquest sentit, les primeres investigacions policials apunten que l’objectiu de l’atac podrien ser les forces especials de la Policia turca.

“Es creu que va ser un cotxe bomba ubicat en un punt on hi havia una furgoneta de les forces especials de la nostra policia, i va succeir just després del partit, pel lloc on els aficionats del Bursaspor van sortir”, va explicar el responsable turc d’Interior.

A penes una hora abans de les explosions havia finalitzat un partit de futbol de la Lliga turca entre el Besiktas i el Bursaspor. “No tenim informació sobre el possible nombre de morts, esperem que no n’hi hagi cap, si Déu vol. Els ferits són policies”, va afegir el ministre d’Interior abans de conèixer-se més detalls de l’atemptat.

Pel que sembla, abans de les explosions ja hi havia molta presència policial a la zona, segons van indicar nombrosos testimonis, fet que podria indicar que els cossos de seguretat podrien haver estat un possible objectiu de l’atac.

L’equip del Bursaspor va informar que, de moment, no tenen informació que cap seguidor hagués resultat ferit per les detonacions, que haurien explotat amb una diferència d’uns vint segons.

D’altra banda, el partit Justícia i Desenvolupament (AKP), va remetre ahir al Parlament una proposta de reforma constitucional per instaurar un sistema amb amplis poders presidencials, una ambició llargament anunciada per l’actual líder turc, Recep Tayyip Erdogan.

tracking