SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Sí que es Pot, disposat a participar a la cimera sobre el referèndum

Ciutadans titlla els comuns de “tonto útil” de l’independentisme || Munté nega que el Govern faci xantatge a la CUP amb els pressupostos i descarta apujar l’IRPF

El líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, amb uns veïns a la plaça de Sarrià de la capital catalana.

El líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, amb uns veïns a la plaça de Sarrià de la capital catalana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Lluís Rabell, va avançar ahir que “en principi” la confluència d’esquerres participarà a la cimera sobre el referèndum convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per al 23 de desembre vinent. Rabell va instar el Govern a concretar els termes de la trobada per acabar de decidir si hi assistiran. “No tenim línies roges per ser-hi o no. Depèn de com sigui la convocatòria veurem qui hi va, què proposem o quina importància i abast té la reunió”, va explicar el president del grup dels comuns al Parlament. Rabell va dir que CSQEP encara no ha rebut la invitació per acudir a la cimera i va lamentar haver-se assabentat de la convocatòria a través dels mitjans de comunicació. Va considerar també que la cimera “sembla una moneda de canvi pel suport de la CUP a uns pressupostos molt poc socials”.

En aquest sentit, el secretari general de Ciutadans a Catalunya, Matías Alonso, va afirmar que CSQEP serà “el tonto útil” de l’independentisme si finalment acudeixen a la cimera del referèndum. “Tenen la visió que el federalisme serveix per a qualsevol cosa, encara que es vulgui trencar Espanya”, va dir Alonso, que va afegir que “no té sentit” acceptar “el bucle continu al voltant del 9-N”.

Per la seua part, la líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va criticar la decisió del president de la Generalitat de celebrar la cimera sobre el referèndum que va definir “com continuar en la via del ridícul”.

El president del grup municipal d’ERC de Barcelona, Alfred Bosch, d’altra banda, va defensar ahir que la cimera del 23 de desembre és “diàleg amb tots aquells que creuen en la democràcia i en la participació”. Bosch va reiterar les crítiques de la seua formació a l’oferta de diàleg del Govern central i a la “judicialització de la política”.

En un altre ordre de coses, la portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, va negar ahir que vincular l’aprovació dels pressupostos del 2017 amb el referèndum sigui un “xantatge”, tal com denuncien des de la CUP. Munté va dir, a més, que no veu cap marge per a pujades de l’IRPF, com reclamen els cupaires.

tracking