SEGRE

SALUT ATENCIÓ

Denuncien col·lapse a Urgències del Vall d’Hebron

Ahir acumulava 87 malalts esperant habitació als passadissos || Critiquen la falta de planificació per part del centre

Imatge del Vall d’Hebron de Barcelona.

Imatge del Vall d’Hebron de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’Urgències de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona es va col·lapsar ahir i va acumular a la tarda vuitanta-set malalts esperant habitació, molts en lliteres estacionades als passadissos, la qual cosa va obligar el centre a derivar alguns pacients a l’Hospital Sant Rafael i al Pere Virgili.

Segons van confirmar ahir fonts de l’Hospital Vall d’Hebrón, ahir a la tarda hi havia vuitanta-set persones, que ja havien estats ateses a Urgències però que no havien pogut encara ser ingressades en una habitació per la falta d’habitacions lliures o preparades per ubicar-hi els malalts.

El centre admet que “ha sigut un pont difícil” i que treballa “per resoldre la situació”

Segons va denunciar ahir la Coordinadora d’Entitats del Servei d’Atenció Primària (CE SAP) Muntanya, durant aquest pont han arribat a ser més de noranta pacients els que han hagut d’esperar llit a Urgències del Vall d’Hebron, un dels hospitals de referència a Catalunya, perquè “no hi ha hagut planificació” per evitar aquest “col·lapse total”.

Tanmateix, un portaveu de l’Hospital Vall d’Hebron va reconèixer ahir a la nit que “ha sigut un pont difícil, hi ha hagut un pic de pacients i s’està treballant” per resoldre la situació.

“Les vuitanta-set persones que estan esperant habitació han estat ateses correctament”, va insistir ahir el portaveu de l’hospital de la capital catalana, que va explicar que la saturació afecta Urgències de l’hospital general, per la qual cosa alguns pacients es van derivar també a Urgències de l’Hospital de Traumatologia. “Ha sigut una setmana complicada, però no s’ha tancat cap llit ni treballa menys personal”, va assegurar el portaveu responent a les crítiques per la falta de personal o l’escassetat de llits oberts per atendre aquests casos.

Així mateix, segons es va informar ahir, el servei d’Urgències de l’Hospital del Mar, també a Barcelona, es trobava en una situació similar a la registrada pel centre hospitalari del Vall d’Hebron i tenia ahir molts pacients a l’espera d’habitació.

tracking