SEGRE

polèmica

Diputats de la CUP trenquen fotos del rei en una roda de premsa

Imagen de televisión de varias diputadas de la CUP en el Parlament que rompen fotografías del Rey, durante una rueda de prensa.

Diputats de la CUP trenquen fotos del rei en una roda de premsaEFETV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos diputats de la CUP al Parlament han trencat aquest dilluns fotografies del Rei en una roda de premsa convocada per la detenció de cinc joves independentistes que no es van presentar davant del jutge de l’Audiència Nacional que els havia citat per cremar fotos de Felip VI durant l’última Diada.

Els diputats, que han expressat el seu malestar per les detencions efectuades pels Mossos, han exigit "més valentia" a la resta de forces sobiranistes, alhora que han insistit a reclamar la destitució del conseller d’Interior, Jordi Jané.

La diputada de la CUP Mireia Vehí, flanquejada per Anna Gabriel, Gabriela Serra, Joan Garriga, Benet Salellas i Eulàlia Reguant, que sostenien fotografies del rei del revés, ha assegurat que, davant la "mà dura" que aplica el Govern contra els promotors del procés independentista, els anticapitalistes no pensen fer "ni un pas enrere".

Tot seguit, i abans de donar pas al torn de preguntes dels periodistes, els representants de la CUP han fet miques les fotografies de Felip VI davant de les cambres|càmeres.

Malgrat que tant el PDECAT com ERC han demanat de deixar als Mossos al marge de la polèmica per les detencions, Vehí ha advertit que són "coresponsables" del cas, l’origen del qual és una "actuació d’ofici" de la pròpia policia autonòmica catalana.

Després d’evocar les crítiques que la CUP ja va dirigir al Govern per la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, el passat 4 de novembre, Vehí ha denunciat que "una vegada més" el conseller d’Interior "no ha estat a l’altura del moment democràtic excepcional" que viu Catalunya.

Per això, ha exigit la destitució de Jané i la seua substitució per algú que "estigui disposat a assumir el conflicte democràtic amb l’Estat" i que no es limiti a actuar "com si això fos l’autonomia de fa deu anys".

Segons Vehí, el relleu en Interior resulta "fonamental per poder treure endavant" el procés sobiranista, ja que Jané "està actuant en clau autonomista".

Amb el referèndum sobre la independència "a la cantonada", el Govern "ha d’actuar en conseqüència" i apartar a Jané "de forma imminent", ha subratllat.

Precisament la setmana que ve el ple del Parlament votarà l’admissió a tràmit del projecte pressupostari per al 2017, per al qual el Govern necessita l’aval de la CUP.

En un clar missatge dirigit al PDECAT i especialment a ERC, Vehí ha advertit que "fa falta més valentia" en la resta de forces sobiranistes, no només per fer front a la "repressió" de l’Estat sobre l’independentisme sinó també per revisar la "política fiscal" actual.

Vehí ha reivindicat la "desobediència com a mecanisme de construcció de la república catalana, assumint les conseqüències que té": "Estem orgullosos de la nostra gent, ho tornaríem a fer, no tenim por, no tenim rei", ha proclamat.

tracking