SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Detencions massives pel doble atemptat d’Istanbul

Bombardeja posicions kurdes al nord de l’Iraq || Interior “redoblarà” la vigilància antiterrorista aquest Nadal

Mig centenar de lleidatans van protestar contra la guerra siriana.

Mig centenar de lleidatans van protestar contra la guerra siriana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat turques han detingut 235 persones per presumpta relació amb les milícies kurdes, en una sèrie de batudes que s’han desenvolupat dos dies després del doble atemptat al costat d’un estadi esportiu a Istanbul en el qual van morir 44 persones. El ministeri de l’Interior va informar d’operacions en onze províncies del país i va xifrar en 235 el nombre de detinguts per “expandir propaganda de grups terroristes” en xarxes socials i actuar en nom del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

Així mateix, avions de combat turcs van atacar un grup militant kurd a la regió de Zap, al nord de l’Iraq, com a resposta a l’atemptat d’Istanbul.

D’altra banda, el president egipci, Abdel Fattah al-Sisi, va revelar que l’atemptat comès diumenge a l’església copta de Sant Pere, on van morir almenys 23 persones, va ser perpetrat per un terrorista suïcida que es va fer explotar a l’interior del temple durant la missa de diumenge.

Per la seua banda, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va dir que les forces de seguretat de l’Estat “redoblaran” la vigilància durant aquest Nadal arran dels últims atemptats.

Tanmateix, l’oposició siriana va assegurar que no farà “concessions” encara que caigui Alep. Mig centenar de lleidatans van protestar ahir contra la guerra a Síria.

Mig centenar de morts per un atac químic a Síria? Almenys 53 persones van morir ahir i desenes van resultar ferides per un suposat atac amb gasos tòxics d’avions de guerra d’origen desconegut contra la zona d’Aquirabat, a la província central siriana de Hama que està sota el control de l’Estat Islàmic, segons l’Observatori Sirià de Drets Humans. Entre els morts hi ha almenys 28 menors i dones. Mentrestant, l’exèrcit sirià està a punt de prendre el control de tots els barris de l’est d’Alep, que anteriorment estaven dominats en la seua totalitat pels rebels, després dels avanços de les últimes hores.

tracking