SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

La fundació d’Aznar carrega contra les “carències” del PP

Acusa el Govern central d’assumir el “relat dels seus adversaris”, amb referència a Catalunya || Dubta de l’estratègia del diàleg

Rajoy i Aznar en un acte de la fundació el 2014.

Rajoy i Aznar en un acte de la fundació el 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundación FAES que presideix l’expresident del Govern espanyol José María Aznar va publicar ahir una nota titulada Para firmas, las del Tinell on posa en dubte l’estratègia del govern de Mariano Rajoy d’establir el “diàleg” amb la Generalitat. Faes lamenta que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, apuntés dilluns passat que considera un “error del PP i del PSOE” no haver-se posat d’acord sobre l’Estatut de Catalunya abans de recollir firmes i presentar un recurs al Tribunal Constitucional.

Segons Aznar, les manifestacions de Sáenz de Santamaría demostren una “tendència al PP a assumir el relat que fan d’ells els seus adversaris”. El “diàleg” amb Catalunya, diu, “no hauria de portar-se a l’extrem de prescindir d’una història recent en detriment de les posicions que el PP va adoptar en el seu compromís amb la Constitució i de la mobilització dels seus militants”. Aquest compromís, recorda, va incloure en el seu dia l’acció davant del Tribunal Constitucional amb un Estatut els promotors del qual sabien que oferia motius clars d’inconstitucionalitat.

Santamaría: “Quan PP i PSOE es distancien en la seua estratègia, com en Catalunya, no encerten”

FAES assenyala que en aquest “cuidat repartiment de responsabilitats amb els socialistes” que va realitzar la vicepresidenta també admet que el PP “hauria d’haver-se esforçat més”. “De nou el PP i les seues carències. I de nou, aquesta tendència en el PP a assumir el relat que fan d’ell els seus adversaris”, lamenta

En aquest sentit, FAES critica durament les declaracions de Santamaría per “la culpa assumida i l’autocrítica: en comptes de demanar firmes al carrer, el PP hauria d’haver-se esforçat més” perquè, “pel que sembla no ho va fer amb prou dedicació”, per “arribar a un acord amb el PSOE sobre el nou Estatut”.

Per la seua part, Santamaría no va voler comentar la notícia i va afegir que no havia llegit la publicació de la fundació de l’expresident Aznar. El que sí que va dir en el ple del Senat és que quan el PP i PSOE s’han distanciat en la seua estratègia, com en Catalunya, no han “encertat”.

tracking