SEGRE

SÍRIA CONFLICTE

Rússia anuncia la presa definitiva d’Alep per les tropes lleials a Al-Assad

Els rebels podran sortir de la ciutat després d’acordar-se un alto el foc || L’ONU denuncia matances de civils en diversos districtes d’aquesta localitat siriana

Imatge de soldats sirians patrullant per un barri d’Alep.

Imatge de soldats sirians patrullant per un barri d’Alep.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Bashar al-Assad ha aconseguit recuperar el control sobre la zona est d’Alep, ciutat on van irrompre els rebels el 2012, segons va anunciar ahir l’ambaixador rus a les Nacions Unides, Vitali Txurkin. “Segons les dades més recents que tenim, les hostilitats a l’est d’Alep han acabat. El Govern sirià ha recuperat el control de la part oriental”, va dir Txurkin, citat per l’agència de notícies russa Sputnik.

Rússia va arribar ahir a un acord amb els rebels sirians a Alep perquè des d’ahir a la nit comencessin a evacuar la zona est en direcció a altres llocs de Síria, malgrat que la majoria partirà cap a Idlib, bastió opositor.

La informació la van confirmar sobre el terreny diverses faccions opositores, que van assenyalar que ha començat a observar-se un alto el foc previ a l’evacuació dels insurgents i dels civils que desitgin deixar la zona.

La representant nord-americana, Samantha Power, va considerar que Alep s’afegirà a altres esdeveniments que “defineixen la maldat moderna” com les matances a Ruanda o a Srebrenica.

L’anunci de la presa de la ciutat d’Alep per les tropes de Bashar al-Assad va coincidir amb una nova reunió del Consell de Seguretat de l’ONU que havia de debatre d’urgència, a petició de França i el Regne Unit, la situació a Alep i les suposades execucions de civils a la ciutat per part de les forces progovernamentals sirianes.

Segons l’Organització de les Nacions Unides, forces progovernamentals sirianes han executat 82 civils en quatre districtes d’Alep. Entre les víctimes d’aquesta nova matança hi hauria onze dones i tretze nens, va precisar el portaveu de l’Oficina de les Nacions Unides per als Drets Humans, Rupert Colville.

El mateix secretari general de l’organització, Ban Ki-moon, va alertar d’aquestes atrocitats i va cridar a “fer tot el possible per aturar la matança”.

D’altra banda, tres líders de l’Estat Islàmic encarregats de planejar atemptats fora de l’Iraq i Síria van morir en un atac aeri de la col·lació internacional el passat dia 4 de desembre a la ciutat siriana d’Al-Raqqa, segons van informar fonts del Pentàgon.

tracking