SEGRE

PANORAMA

“Carme Forcadell, hauríem fet el mateix que tu”

Suport d’expresidents del Parlament a l’actual, citada demà pel jutge || Crida a concentracions a tot Catalunya

Els expresidents del Parlament amb els líders d’entitats sobiranistes.

Els expresidents del Parlament amb els líders d’entitats sobiranistes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els expresidents del Parlament Ernest Benach (ERC), Joan Rigol i Núria de Gispert (Demòcrates) van expressar ahir el seu suport a l’actual presidenta, Carme Forcadell, abans que demà declari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la querella que pesa contra ella.

En un acte afavorit per les entitats sobiranistes i celebrat davant del Parlament, els tres expresidents van iniciar les respectives intervencions amb la mateixa frase de suport incondicional: “Carme, si hagués estat al teu lloc hauria fet el mateix que tu.”

Salmond admet que el procés contra Forcadell genera “una gran preocupació a Europa”

Forcadell declararà per haver permès el debat sobre una resolució sobiranista malgrat que el Tribunal Constitucional l’havia advertit contra el contingut d’aquesta resolució, i els tres expresidents coincideixen que la primera autoritat de la Cambra no pot coartar el debat en cap cas.

“El Parlament de Catalunya no va nàixer de la Constitució del 1978. És previ i sobirà”, va argumentar De Gispert, que va fer una crida als catalans a participar en les mobilitzacions de suport a Forcadell convocades per avui i demà. I és que l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM han convocat per avui concentracions a les 20.00 hores davant dels ajuntaments. També han organitzat una altra concentració demà a les 09.00 hores davant del TSJC, i alcaldes i electes l’acompanyaran a sortir des del Parlament fins a les portes del tribunal.

“Si la presidenta Forcadell acaba sent jutjada, s’estarà jutjant tot un poble”, va dir la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras.

Per la seua banda, l’exprimer ministre escocès Alex Salmond va admetre que el cas contra Forcadell “està generant una gran preocupació a la Cambra dels Comuns i sens dubte a altres llocs a tot Europa”. Per la seua part, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va titllar d’“anomalia” democràtica l’enjudiciament a Forcadell.

tracking