SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

El PSOE tira endavant les pujades d’impostos del Govern popular

Montoro aprofita per dir que les mesures tributàries no són només del PP || Aconsegueix el suport de Ciutadans i PNB als objectius de dèficit i de deute

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va defensar ahir el paquet econòmic al Congrés.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va defensar ahir el paquet econòmic al Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La “geometria variable” al Congrés va permetre ahir al Govern del PP tirar endavant el primer paquet de mesures econòmiques amb suports a un i l’altre costat del grup, cosa que aplana el camí per als pressupostos del 2017 i sembla aclarir el primer tram de la legislatura de Mariano Rajoy. Els socialistes van donar en solitari suport al PP per a les noves mesures tributàries, que inclouen pujades d’impostos, com les de l’alcohol i el tabac, i que es van aprovar al Congrés amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra d’Units Podem. Els pressupostos del 2017 van fer el primer pas amb el vistiplau als objectius de dèficit i deute públic, que aquesta vegada van comptar amb el vot del Partit Popular, Ciutadans, PNB i, de nou, el PSOE.

Segons el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, l’aprovació d’aquests dos paquets econòmics reflecteixen el “triomf” de la política i del diàleg i demostren que els partits, malgrat les diferències, són capaços d’acordar mesures pel bé del conjunt dels ciutadans. Va aprofitar per dir que les mesures fiscals no són únicament cosa del Govern i va centrar els dos grans objectius dels pressupostos: creixement i creació d’ocupació.

Els populars tiren endavant el seu primer paquet econòmic amb suports variables al Congrés

Des del PSOE, Pedro Saura va alertar que algunes de les mesures aprovades continuen sent insuficients i s’han quedat “curtes” malgrat que va reconèixer que per recórrer el camí de la justícia social s’ha de començar per alguna cosa. En nom de Ciutadans, el portaveu d’Economia, Toni Roldán, va defensar el pacte per al sostre de despesa i va avançar que el seu partit donarà suport a aquelles mesures que permetin “espais per a l’acord” i suposin regeneració.

Units Podem va arremetre contra la “triple aliança” de PP, Ciutadans i PSOE que, va dir, “gaudeix de bona salut”. Crítiques que van arribar també des del portaveu del PDECat, Francesc Homs, que veu un escenari de “pujades d’impostos i retallades que no són assumibles de cap manera”.

Polèmica al parlar Mariano Rajoy de “preparar ja les eleccions”El president del Govern, Mariano Rajoy, va tancar dimecres a la nit un sopar de nadal del PP madrileny cridant a “preparar ja les pròximes eleccions”. Alguns han volgut veure un lapsus del líder popular en aquestes paraules. La vicepresidenta, Soraya Sáez de Santamaría, ho va atribuir al cansament. C’s també creu que es tracta d’una relliscada o equivocació, mentre que des del PDECat, Francesc Homs considera que es tracta d’una forma de pressionar el PSOE perquè recolzi les seues iniciatives en aquesta legislatura i evitar anar a les urnes. El líder de Podem, Pablo Iglesias, també va llegir les paraules de Rajoy en aquest sentit i creu que el president vol esgotar la legislatura. Ahir a la nit, des de Brussel·les, Rajoy va negar que pensi en eleccions i va dir que “farà el possible i l’impossible” perquè la legislatura duri 4 anys.

tracking