SEGRE

tribunals

Carme Forcadell defensa que va permetre la votació perquè era un "acte polític"

La presidenta del Parlament ha declarat davant del TSJC durant poc més de mitja hora i s’ha negat a contestar a les preguntes de la jutgessa d’instrucció i de la Fiscalia

El president Carles Puigdemont i altres membres del Govern aquest divendres amb Carme Forcadell al Parlament.

Forcadell defensa que va permetre la votació perquè era un "acte polític"Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha defensat davant de la jutgessa que va permetre la votació del full de ruta independentista al ple perquè era un "acte polític" i ha afirmat, segons fonts judicials, que no es pot prohibir discutir sobre la independència quan és un debat que és al carrer.

Forcadell ha declarat aquest divendres com a investigada durant poc més de mitja hora al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en una compareixença en la qual s’ha negat a contestar a les preguntes de la jutgessa d’instrucció i de la Fiscalia, als que ha retret que en imputar-la han incomplert el seu deure de defensar la inviolabilitat del Parlament.

Artur Mas veu "escandalós" que es jutgi Forcadell i no Fernández Díaz

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha considerat "escandalós" que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi de declarar avui "per deixar parlar i votar en un Parlament" i, en canvi, s'arxivi la causa contra l'exministre Jorge Fernández Díaz malgrat haver "conspirat".

Mas ha acompanyat a Forcadell fins a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en una comitiva amb presència de diversos representants del PDECAT, entre ells la vicepresidenta de la formació i consellera de Presidència, Neus Munté, el president de Junts pel Sí, Jordi Turull, o la coordinadora general, Marta Pascal.

En declaracions als periodistes, Mas ha recordat que va fer el mateix camí per anar a declarar al TSJC per la causa del 9 N i ha celebrat que avui s'hagin "ajuntat molts" per donar "ànim" a Forcadell.

Per al president del PDECAT (abans CDC), és "absolutament escandalós que s'arxivi una causa contra un ministre -Fernández Díaz- que conspirava contra gent a Catalunya simplement per tenir idees i que avui s'intenti començar a jutjar a una presidenta d'un Parlament simplement per deixar parlar i votar en un Parlament". " A això li diuen justícia? ", ha postil·lat.

Millo: "No es persegueix ningú per les seves idees sinó per desobeir a tribunals"

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha dit que és "fals" que els actes de suport a Carme Forcadell siguin en defensa de la democràcia, sinó que són "a favor de la desobediència", i ha recordat que "avui no s'investiga ni es persegueix ningú per defensar unes idees, sinó per desobeir un tribunal".

En declaracions a Catalunya Ràdio i davant dels actes de suport d'ahir i d'avui a Forcadell, Millo ha afirmat que "el que estem veient avui són persones que es manifesten, no en suport a la democràcia sinó en suport a la desobediència, i és aquí on naix la confusió".

"És important dir les coses pel seu nom perquè, si no, es confon la gent. No es persegueix ningú per les seves idees, això és fals", ha subratllat.

tracking