SEGRE

tribunals

Govern i diputats sobiranistes acompanyen Forcadell abans d'anar al TSJC

Govern i diputats sobiranistes acompanyen Forcadell abans d'anar al TSJC

Govern i diputats sobiranistes acompanyen Forcadell abans d'anar al TSJCGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els seus consellers, diputats sobiranistes i altres figures com Artur Mas o Lluís Rabell han acompanyat aquest divendres la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la cambra catalana, abans d’anar a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Forcadell està citada a declarar a les 9.30 hores com a investigada per desobeir al Tribunal Constitucional (TC) a l’haver permès el debat i votació d’un document de la comissió d’estudi del procés constituent català que obria la porta a una via unilateral cap a la independència.

El món sobiranista preveu convertir la declaració judicial de Forcadell, que podria acabar sent inhabilitada, en un gran acte de reivindicació, amb dos epicentres: el Palau del Parlament i els voltants del Palau de Justícia.

Cap a les 8.30 hores, els membres del Govern de la Generalitat, inclòs Puigdemont, han arribat al despatx d’audiències de la presidenta del Parlament, on ja es reunien diputats de Junts pel Sí (JxSí), a més d’algunes diputades de la CUP com Mireia Boya i Eulàlia Reguant.

També han acudit el president del grup de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, el portaveu del PDECAT al Congrés, Francesc Homs, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach i l’exconsellera Irene Rigau, investigada pel seu paper en l’organització de la consulta del 9N de 2014, com l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, que va enviar un missatge de suport a Forcadell però que avui no ha pogut acompanyar-la per problemes d’agenda.

Cap a les 8.40 hores, després de fer-se una foto de família a les escalinates de la cambra, Forcadell ha sortit del Palau del Parlament encapçalant tota la comitiva, per dirigir-se a peu cap al Palau de Justícia, molt a prop del Parc de la Ciutadella on s’ubica l’hemicicle.

Desenes d’alcaldes, amb les seues vares aixecades, i càrrecs locals sobiranistes l’esperaven al crit d’"independència" a l’entrada del Parlament per acompanyar-la fins la seu del TSJC, on les entitats sobiranistes han convocat una concentració en el seu suport.

tracking