SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Díaz rep el suport explícit de Zapatero per liderar el PSOE

Afirma que és la “força del socialisme i de guanyar” || La dirigent andalusa diu que el congrés serà un punt d’inflexió

Susana Díaz, abraçada a José Luis Rodríguez Zapatero ahir a Jaén.

Susana Díaz, abraçada a José Luis Rodríguez Zapatero ahir a Jaén.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern central José Luis Rodríguez Zapatero va mostrar ahir el seu suport a la presidenta de la Junta d’Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, afirmant que “la força del PSOE i de guanyar” la representa ella, alhora que va reivindicar la història del partit, de la qual han de sentir-se “orgullosos”.

Ho va dir durant l’acte organitzat pel PSOE de Jaén per commemorar el desè aniversari de la llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de Dependència, impulsada pel Govern de Rodríguez Zapatero el 2006.

“Estem orgullosos de tot el que hem fet però tenim encara moltes pàgines per escriure”

Zapatero va pronunciar una intervenció atapeïda d’al·lusions a la figura de Susana Díaz, a la qual va mostrar “sense perdre l’elegància, però sí la timidesa” el seu suport. “Jo sí que desitjo expressar tot el meu suport i tot el meu afecte a Susana Díaz”, va dir l’expresident. El fet de militar al “partit amb més llibertat interna” li va servir d’entrada a Zapatero per al·ludir directament a la situació interna del PSOE. En aquest sentit, va apuntar que a ell personalment li agraden els congressos socialistes i també l’existència de gestores perquè “cada vegada que hi ha hagut una gestora hem guanyat les eleccions”, en al·lusió als congressos del 1979 i el 2000.

També va al·ludir als crítics afirmant que “si volen canviar coses que comencin per respectar profundament el PSOE i la història del PSOE”.

Per la seua part, Susana Díaz va insistir en diverses ocasions que “som un partit socialista orgullós del que hem fet però que té moltes pàgines encara per escriure”.“Aquestpartit no és nostre, no ens pertany, sinó que tenim la satisfacció de formar-ne part” va assegurar Díaz, que va avançar que “farem un congrés que no serà un congrés qualsevol”, perquè “ha de ser un punt d’inflexió”.

tracking