SEGRE

POLíTICA

Puigdemont: "Celebrarem el referèndum el 2017 de forma indefectible"

Forcadell: “Cap tribunal pot impedir que el Parlament debati la independència”

Forcadell: “Cap tribunal pot impedir que el Parlament debati la independència”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut aclarir aquest dissabte qualsevol dubte sobre la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya i ha assegurat que aquest se celebrarà el 2017 "de forma indefectible".

Puigdemont ha sortit així al pas de les declaracions efectuades ahir per la presidenta de la Diputació de Barcelona i presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, qui va admetre que el referèndum "potser no es podrà fer i que calia ser "realistes".

El president català ha participat avui en l’acte de presentació de la nova imatge corporativa del PDeCAT, que ha reunit a Barcelona mig miler de dirigents, militants i simpatitzants, que han ovacionat Puigdemont quan aquest ha declarat: "Celebrarem el referèndum l’any 2017 de forma indefectible".

Puigdemont ha afirmat que "el futur de Catalunya s’escriu amb 'd’de democràcia" i ha denunciat que aquí els partits i persones que "no són amics del règim" corren el risc de no poder presentar-se a les eleccions, de no poder votar o d’haver de declarar davant d’un jutge.

Ha recordat, en aquest sentit, que després del referèndum hi haurà eleccions i que Catalunya "s’ha de governar de manera exemplar", per la qual cosa necessitarà organitzacions com el PDeCAT, que "té en el seu ADN la democràcia".

El president català ha incidit que el seu partit té unes arrels sòlides i tres grans fortaleses: una gran capil·laritat territorial, transversalitat social i és espai intergeneracional, "en el qual cap tothom i hi ha veu per a tothom".

"Som imbatibles i per això som una amenaça per a molta gent", ha avisat Puigdemont, que ha lamentat que alguns partits i institucions ataquin el PDeCAT "per atacar la fortalesa de Catalunya".

"Però a partir d’ara l’hi posarem una mica més difícil perquè som més forts", ha indicat Puigdemont en relació amb la presentació de la nova imatge corporativa del PDeCAT, que és un asterisc blanc de cinc puntes, una d’elles ratllada, sobre fons blau.

El nou 'logo' és obra de l’estudi de disseny barceloní Dos Grapes i ha estat elegit entre les més de 150 propostes que es van presentar al concurs d’idees que va convocar el PDeCAT per renovar la seua imatge.

El responsable de comunicació i dades del PDeCAT, Lluís Soler, ha explicat que la nova marca "evoca" el futur, la democràcia, el punt de trobada i la serietat, però també l’eficiència, la llibertat, els valors europeus i el catalanisme "en estat pur".

Marta Pascal ha afegit que amb aquesta nova imatge gràfica el Partit Demòcrata ha buscat "ser el partit de referència, de la gent, de la il·lusió, de la centralitat i de la unió,", i ha apuntat que alguns veuran en el logo una estrella de la llibertat, mentre que d’altres veuran una persona, ja que el PDeCAT vol ser "el partit de la gent".

tracking