SEGRE

SÍRIA CONFLICTE

Suspesa l’evacuació d’Alep després de nous enfrontaments

Des de dijous només han abandonat la ciutat 8.000 persones || Tres morts per un atemptat suïcida comès per una nena en una comissaria de Damasc

Ambulàncies de la Mitja Lluna Roja a l’espera d’evacuar civils ferits de l’est d’Alep.

Ambulàncies de la Mitja Lluna Roja a l’espera d’evacuar civils ferits de l’est d’Alep.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evacuació dels assetjats de l’est de la ciutat siriana d’Alep va ser suspesa ahir després que es trenqués l’acord d’alto el foc aconseguit entre les parts, un dia després del començament de l’operació. Des que dijous al matí van començar a abandonar els barris assetjats de l’urbs civils i combatents rebels, fins ahir al matí havien sortit més de 8.000 persones, inclosos malalts i ferits, en direcció a àrees del sud i de l’oest de la província d’Alep, en virtut d’aquest acord.

Els evacuats estaven sent transportats en autobusos i en ambulàncies a través del corredor d’Al-Ramusa-Ameriya sota la supervisió del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i la Mitja Lluna Roja. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va informar que l’evacuació de civils i combatents va ser avortada cap a les 11.00 hora local (09.00 GMT) i els equips d’aquest ens i de la Creu Roja van ser obligats a abandonar la zona.

Moltes dones i nens van haver de tornar a les seues cases al no poder ser evacuats

Les parts en conflicte es culpen mútuament de la ruptura de l’alto el foc humanitari

La representant de l’OMS a Síria, Elizabeth Hoff, va relatar telefònicament des d’Alep que s’havia “ordenat” als civils, “que estaven desesperats per sortir”, que tornessin a les seues cases. Hoff va afegir que entre els que esperaven l’evacuació hi havia “molts nens i dones”, i que “ningú sap el nombre exacte de persones que encara queden a Alep oriental, però sé que és molt alt”.

L’Observatori Sirià de Drets Humans va confirmar al seu torn que l’operació es va aturar cap a les 11.04 hora local (09.04 hora GMT), després que milicians lleials al president sirià, Bashar al-Assad, forcessin la suspensió en protesta per l’incompliment de l’acord assolit entre les parts.

El pacte inclou l’evacuació de malalts i ferits dels pobles de majoria xiïta d’Al-Fuah i Kefraya, situats a la província veïna d’Idlib (nord) i assetjats pel Front de la Conquesta del Llevant (exfilial siriana d’Al-Qaeda) i altres grups, cosa que encara no s’ha produït. D’altra banda, el president de l’oficina política de la insurgent Agrupació Fastaqim, Zakaria Malahifyi, va dir que “l’evacuació s’ha suspès perquè milícies iranianes amb els seus franctiradors van atacar el comboi a l’altura de la zona Projecte 1070, després de passar pel corredor d’Al-Ramusa”.

D’altra banda, la televisió estatal siriana va acusar els “terroristes” d’haver violat l’acord d’alto el foc per a una evacuació a Alep i d’haver tallat la carretera per portar a terme aquesta operació a Al-Fuah i Kefraya.

D’altra banda, almenys tres persones van morir ahir i una va resultar ferida en un atemptat suïcida perpetrat per una nena contra una comissaria de policia al barri d’Al-Midan, al centre de Damasc. Pel que sembla, l’atac va ser perpetrat per una menor de 7 anys que va entrar a la comissaria fingint que estava perduda i va fer detonar el cinturó d’explosius que portava.

tracking