SEGRE

SUCCESSOS METEOROLOGIA

Mor un home a causa del temporal a Alacant

Sorprès per un aiguat i després de desobeir les alertes || Previsió de pluges de fins a 200 litres en dotze hores

Moment en què l’home és arrossegat per l’aigua.

Moment en què l’home és arrossegat per l’aigua.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un fort temporal sacseja el sud-est peninsular amb fortes pluges i torbs, que van causar ahir la mort d’un home d’avançada edat, que va ser sorprès per un aiguat quan volia recollir el seu cotxe a la cala de Finestrat, a Alacant, desobeint l’alerta existent en aquesta província. Segons la Guàrdia Civil d’Alacant, els fets es van produir a les 11.13 hores i immediatament es va desplegar un dispositiu de recerca d’aquest home. Vint minuts més tard el seu cadàver va ser trobat al mar surant.

La borrasca va començar divendres a la tarda i l’Agència Estatal de Meteorologia avisa que la inestabilitat no desapareixerà fins demà dilluns.

El temporal de pluja, vent i mar, en zones costaneres, mantenia ahir en alerta taronja les províncies de Jaén, Granada, Almeria, Múrcia, Alacant, València, les illes d’Eivissa i Formentera i el sud de Terol. Els meteoròlegs alerten de la possibilitat de pluges torrencials en aquestes zones, on es podrien produir acumulacions d’aigua de 150 o fins i tot de 200 litres per metre quadrat en un espai de temps de tan sols dotze hores.

Encara que amb valors inferiors, les precipitacions també seran abundants al sud de Catalunya, est i sud-est de Castella-la Manxa, est d’Aragó, Ceuta i Melilla. El vent fa que la situació a les zones marítimes d’alta mar sigui molt adversa.

tracking