SEGRE

TERRORISME INTEGRISME

Mig centenar de morts en un atemptat al Iemen

Almenys una turista canadenca i quatre policies morts en un tiroteig a Jordània || Onada d’atacs al partit prokurd turc

Imatge de curiosos a la zona de l’atemptat ahir al Iemen.

Imatge de curiosos a la zona de l’atemptat ahir al Iemen.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) va tornar ahir a colpejar el Iemen amb un atemptat suïcida contra una caserna en la qual van morir almenys 49 soldats de l’Exèrcit lleial al president iemenita, Abd Rabbuh Mansur Hadi. L’atemptat és el quart d’aquestes característiques ocorregut des de l’agost passat contra instal·lacions militars i el tercer que té com a blanc la caserna de la Seguretat Central d’Al-Saulaban, que se situa a vint quilòmetres de la ciutat d’Aden, seu de la capital provisional del Govern encapçalat per Hadi.

Segons va assenyalar una font de seguretat de la província consultada per Efe, un terrorista va fer detonar el cinturó d’explosius que portava adossat al cos al mig d’un grup de soldats que esperava el seu torn a les portes de la caserna per cobrar el salari.

D’altra banda, almenys set persones, entre les quals hi ha una turista canadenca i quatre policies, van morir en un tiroteig entre homes armats i la policia jordana al centre de la ciutat d’Al-Karak, al sud de Jordània. Poc després, fonts de seguretat jordanes van anunciar l’alliberament dels aproximadament catorze ostatges que estaven segrestats després de l’atac.

D’altra banda, ahir va tenir lloc una onada d’atacs contra el partit prokurd de Turquia després de l’atemptat de dissabte, que s’ha saldat amb la mort de catorze soldats.

tracking