SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Els Mossos creuen que Quintà va matar la dona i després es va suïcidar

Trobats ahir al seu domicili de les Corts de Barcelona en el que sembla un altre cas de violència de gènere || El periodista va deixar una nota explicant els motius

Imatge d’Alfons Quintà en un programa de Televisió Espanyola l’any passat.

Imatge d’Alfons Quintà en un programa de Televisió Espanyola l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista Alfons Quintà, de 73 anys, i la seua parella, de 57, van ser trobats morts ahir al seu domicili de les Corts de Barcelona, segons van informar els Mossos d’Esquadra. “A partir de les primeres investigacions policials, es va poder determinar que l’home hauria matat la dona amb una arma de foc i després s’hauria suïcidat”, va assenyalar un comunicat de la Policia catalana.

Els Mossos van informar també que un familiar havia alertat que la dona no havia anat ahir a treballar i que no la podien localitzar. Per aquesta raó, agents dels Mossos, juntament amb efectius dels Bombers de Barcelona, es van desplaçar al domicili per fer-hi comprovacions i, una vegada van aconseguir accedir a l’interior, van localitzar els cossos sense vida del periodista i de la seua parella. Fonts del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) van explicar que ja no van poder actuar quan van arribar al domicili perquè van trobar morta la parella.

Segons fonts pròximes a la investigació, Quintà va deixar una nota en la qual explica els motius d’aquesta acció, que va cometre amb una escopeta. El jutge va anar al domicili de la parella per procedir a l’aixecament dels cadàvers i avui té previst inhibir-se a favor del jutjat especialitzat en violència masclista.

Alfons Quintà Sadurní, nascut a Figueres el 1943, era un conegut periodista i advocat català que va tenir responsabilitats en diversos mitjans de comunicació a Catalunya, com El País, TV3 o El Observador, i va ser articulista de diversos mitjans de comunicació com l’Avui i el Diari de Girona. Era conegut, entre d’altres, pels seus articles sobre el cas Banca Catalana.

Amb aquest cas, s’agreuja el balanç d’assassinades per violència domèstica. L’últim es va conèixer diumenge, quan un home de 44 anys va matar la seua dona, de la mateixa edat, a la Pobla de Mafumet, i després es va entregar als Mossos d’Esquadra. Diumenge va morir també una jove romanesa de 30 anys que havia estat apunyalada divendres a Santiago de Compostel·la i la seua parella es troba en parador desconegut. Dissabte, una jove de 25 anys va ser assassinada al portal de casa seua i la seua exparella està detingut.

tracking