SEGRE

SUCCESSOS CLIMA

Mor un home a Múrcia al ser arrossegat per una gran riuada

És la segona víctima mortal a causa del temporal que fueteja des de divendres el sud-oest pensinsular i les Balears || Abundants danys materials i rius desbordats

Diversos militars de la Unitat Militar d’Emergència (UME) traslladen una dona rescatada de la seua casa inundada a Los Alcázares, Múrcia.

Diversos militars de la Unitat Militar d’Emergència (UME) traslladen una dona rescatada de la seua casa inundada a Los Alcázares, Múrcia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de pluja i vent que afecta des de divendres passat el sud-est peninsular i les Balears ja ha causat dos morts, abundants danys, desbordament de rius, talls de carreteres i tancaments de col·legis i hospitals.

La mort ahir al matí d’un home de 40 anys arrossegat pel corrent fins a la piscina d’un habitatge de Los Alcázares (Múrcia) se suma a l’ocorreguda dissabte passat quan un home d’avançada edat va ser empès per les aigües a la cala de Finestrat (Alacant). Les fortes pluges van provocar el desbordament del riu Segura al seu pas per Oriola (Alacant) i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va decidir iniciar desembassaments als pantans de Bellús i Beniarrés per alleujar l’avinguda de cabal.

Les pluges ja s’han cobrat dos vides, després de l’home mort dissabte a Alacant

Les pluges, que en només dos dies ja equivalen al 57% del volum de tot un any a Múrcia, van inundar trams en dinou carreteres als municipis de Múrcia, Cartagena, Torre Pacheco, San Javier, San Pedro del Pinatar, Águilas i Mazarrón.A més, van obligar a tancar centres sanitaris a tota la regió, així com les aules de col·legis i instituts de vint-i-vuit municipis i les tres universitats, mentre que al Centre d’Alt Rendiment Infanta Elena, la Creu Roja va instal·lar un refugi per a unes dos-centes persones evacuades dels seus habitatges a Los Alcázares.

El ministeri de Defensa va desplegar un nou batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME), dotat amb mig centenar d’efectius, que se sumaran als cent seixanta desplegats de matinada a Los Alcázares (Múrcia). A les províncies d’Alacant i València hi havia tallades per inundació catorze carreteres i cent vint-i-nou municipis van suspendre les activitats escolars.

tracking