SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

El líder de Manos Limpias, en llibertat al pagar una fiança de 50.000 euros

Està acusat d’extorsionar bancs

Miguel Bernad, al sortir ahir de la presó després de pagar la fiança.

Miguel Bernad, al sortir ahir de la presó després de pagar la fiança.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va acordar ahir la posada en llibertat sota fiança de 50.000 euros del secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, a la presó des del passat mes d’abril acusat d’extorsionar bancs. En la interlocutòria, el magistrat va indicar que continuen existint indicis dels delictes imputats a Bernad, però té en compte el temps que fa que està en presó provisional, la situació en la qual es troba la causa, el seu estat de salut i que “difícilment” podria ocultar proves.

Per això, va acordar posar-lo en llibertat sota fiança i li va imposar com a mesures cautelars l’obligació de comparèixer setmanalment al jutjat més pròxim, la retirada del passaport i la prohibició de sortir del país.

Miguel Bernad està acusat d’extorsionar bancs a través de Manos Limpias

No va resoldre res el jutge, tanmateix, respecte al líder d’Ausbanc, Luis Pineda, que està a la presó madrilenya de Soto del Real des del passat 18 d’abril, el mateix dia que Pedraz va dictar la mesura de presó per a Bernad.

Bernad va abandonar temporalment la presó de Navalcarnero a Madrid a començaments d’octubre, per disfrutar d’un permís d’una setmana per visitar la seua mare, amb un delicat estat de salut, a Valladolid.

Durant aquest permís, d’una setmana, Bernad va haver d’estar al domicili matern sota custòdia policial. Es va tractar del segon de què gaudia, després que el mes de maig passat sortís de la presó per sotmetre’s a una operació de despreniment de retina.

El Ministeri Públic té indicis que Pineda va conformar al costat de Bernad des de fa anys una trama dedicada a extorsionar entitats bancàries a canvi de no iniciar accions legals contra aquestes en els tribunals juntament amb el sindicat Manos Limpias.

Miguel Bernad, al sortir ahir de la presó després de pagar la fiança.

Miguel Bernad, al sortir ahir de la presó després de pagar la fiança.

tracking