SEGRE

successos

Els segrestadors de l'avió libi s'entreguen a la policia a Malta

La televisió maltesa TNM va retransmetre com els segrestadors van abandonar la nau

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos segrestadors de l’avió de la companyia líbia Afriqiyah Airwais desviat aquest divendres a Malta ja han abandonat l’aeronau i han estat detinguts per la policia, segons va poder veure’s a la televisió pública maltesa.

"Els últims membres de la tripulació abandonen l’avió al costat dels segrestadors", va anunciar el primer ministre maltès, Joseph Muscat a Twitter.

En un segon missatge en aquesta xarxa social, Masqat va informar que "els segrestadors s’han rendit i han estat arrestats".

La televisió maltesa TNM va retransmetre com els segrestadors van abandonar la nau i als peus de la mateixa van ser reduïts i emmanillats pels militars.

El desenllaç del segrest es va produir aproximadament una hora després que els 109 passatgers que es trobaven a bord abandonessin l’avió, que van descendir per les escaletes a poc a poc i recollits pels agents de seguretat sobre la pista.

Masqat va explicar que a l’avió que es troba al mig de la pista de l’aeroport internacional de La Valletta hi havia 111 passatgers, 82 homes - dos d’ells els pirates - 28 dones i un nen i set membres de la tripulació.

Mitjans locals com "Malta Today" apunten que els segrestadors eren seguidors del mort dictador libi Muamar el Gadafi i que la seua intenció era reclamar asil a Malta.

Tal com va poder veure’s a la televisió, un dels segrestats va arribar fins i tot a abandonar la nau uns instants i exhibir des de la porta davantera una bandera verda que, segons els mitjans, era la que utilitzava el país nord-africà durant la dictadura de Gadafi.

L’avió, segons les mateixes fonts, havia enlairat de Sabha (sud de Líbia) a les 10:10 hores del matí hora local amb destinació a Trípoli.

Durant les negociacions, Masqat va mantenir una conversa telefònica amb el seu homòleg libi, Faez al Serraj.

Una vista de la cua de l'avió.

Els segrestadors de l'avió libi s'entreguen a la policia a MaltaEFE

tracking