SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Puigdemont reuneix avui la cimera pel referèndum amb Colau però sense Domènech

Junts pel Sí i la CUP preparen una llista amb 120 experts perquè analitzin el procés sobiranista

Última reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Última reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presideix avui a la tarda la cimera pel referèndum. La trobada es realitzarà al Parlament a les 17.30 hores i reunirà membres del Govern, partits favorables al dret a l’autodeterminació, institucions, entitats, sindicats i patronals amb l’objectiu d’“analitzar la situació política i social que ha de permetre la convocatòria d’un referèndum”, fixat per al setembre.

Puigdemont proposarà crear un Pacte Nacional pel Referèndum que superaria el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que no es reuneix des del març del 2015. Els altres punts de l’ordre del dia són fer una memòria d’activitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, analitzar la situació i fer plans de futur. La cimera és un dels compromisos de JxSí i la CUP aprovats en el debat de política general.

A la trobada també assistiran la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els presidents de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida: Mercè Conesa, Josep Poblet, Pere Vila i Joan Reñé, respectivament. A part de representants del Govern, Junts pel Sí i la CUP, hi serà present el president i portaveu de Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, i Joan Coscubiela, però no hi assistirà el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, que va declinar la invitació. També hi seran presents els líders de les entitats catalanes ANC, Òmnium, AMI i Súmate, com també de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, la Plataforma per la Llengua i del Consell Interuniversitari de Catalnya, entre d’altres.

Finalment, hi assistiran els màxims representants de CCOO i UGT a Catalunya, Cecot i PIMEC, però no hi anirà ningú de Fepime.

Carles Puigdemont va assegurar la setmana passada que la decisió del TC no variava en cap cas el full de ruta sobiranista i aquest mateix dimecres des del Parlament hi va insistir: “El que uneix els catalans és el referèndum.”

D’altra banda, JxSí i la CUP preparen una llista amb 120 noms internacionals, d’especialistes en diplomàcia i dret internacional, que podrien formar part del Comitè d’Experts per al seguiment del procés.

El Parlament insta el Govern a potenciar el procés a l’ONU? El Parlament va aprovar ahir amb els vots de JxSí, Sí Que Es Pot i la CUP una moció presentada pels cupaires sobre la política internacional de la República catalana. El text insta el Govern a potenciar la presència de Catalunya en el sistema de Nacions Unides perquè reconegui i doni suport al procés sobiranista. D’altra banda, el portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, va cridar a començar ja la campanya del referèndum perquè “ningú es faci enrere”. De fet, la CUP llançarà al febrer la seua campanya pel .

Última reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Última reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

tracking