SEGRE

GUERRA FREDA TENSIÓ

Putin ordena enfortir l’arsenal nuclear per fer front a l’OTAN

Exigeix crear sistemes que siguin capaços d’esquivar l’escut antimíssils dels EUA || Trump fa una crida similar dies abans de la seua investidura com a president

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va fer ahir una crida a Moscou per reforçar el potencial nuclear del país, segons va dir en una reunió amb la plana major del ministeri de Defensa de Rússia.

Putin va recalcar que l’enfortiment del potencial de les forces estratègiques russes s’ha de dur a terme, abans que res, “mitjançant la incorporació de sistemes de coets capaços de superar de manera garantida els actuals sistemes de defensa antimíssils i aquells que es troben en desenvolupament”. A més, va dir estar segur que “avui dia Rússia és més forta que qualsevol agressor potencial”. Tanmateix, el líder rus va advertir que els militars russos no han de relaxar-se i abaixar la guàrdia.

Rússia ha protestat en repetides ocasions per l’escut antimíssils que els Estats Units estan col·locant en països d’Europa central i de l’est com Polònia o Romania. Però alhora ha reforçat la seua presència militar a la seua frontera europea.

El president rus ja havia anunciat el juny del 2015 el desplegament de més de quaranta míssils balístics intercontinentals “capaços de travessar els sistemes de defensa antiaèria mes sofisticats” després que Washington planegés instal·lar el seu armament a l’est d’Europea

Putin va assenyalar així mateix que les forces estratègiques convencionals han de ser elevades a un “nou nivell qualitatiu, que permeti neutralitzar qualsevol amenaça militar contra Rússia”.

Paral·lelament, el president electe dels EUA, Donald Trump, es va mostrar ahir partidari d’“enfortir i expandir” la capacitat nuclear del país fins que “el món entri en raó” respecte a les armes atòmiques. Així ho va dir el president electe en un missatge per la xarxa Twitter, un sistema que usa intensament per expressar opinions, revisar algunes idees o plantejar principis abans que arribi a la Casa Blanca, el 20 de gener. “Els EUA han d’enfortir i expandir en gran manera la seua capacitat nuclear fins al moment en què el món entri en raó respecte a les armes nuclears”, va afirmar Trump en el seu missatge.

tracking