SEGRE

SEGREST AERI

Dos libis segresten un avió i alliberen els ostatges a Malta

Després de 4 hores de negociacions, s’han entregat a les autoritats alliberant els passatgers || Segons la premsa, els raptors eren seguidors de l’exdictador Gaddafi

Membres de les forces especials accedeixen a l’avió d’Afriqiyah Airways segrestat ahir.

Membres de les forces especials accedeixen a l’avió d’Afriqiyah Airways segrestat ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos libis armats van segrestar ahir un avió de la companyia Afriqiyah Airways amb 117 persones a bord i van fer que aterrés a la capital de Malta, La Valletta, on després d’hores de negociació van acabar alliberant les persones i entregant-se.

El primer ministre maltès, Joseph Muscat, va repassar en una roda de premsa l’evolució d’aquesta “crisi”, que va començar quan es va notificar la desviació d’un avió que havia sortit de la ciutat meridional líbia de Sabha amb destinació a Trípoli, a la vora del Mediterrani.

El segrest, que va durar tot just 4 hores, va acabar amb l’entrega dels capturadors i l’alliberament dels ostatges

L’aeronau, un Airbus A320, va aterrar a les 11.34 hora local (10.34 GMT) a l’aeroport internacional de La Valletta i va estar durant hores sobre la pista, mentre els segrestadors retenien els passatgers i negociaven amb les autoritats.

A bord de l’aeronau es trobaven 111 passatgers, entre els quals hi havia 82 homes –dos d’ells, els segrestadors–, 28 dones i un nen i, a més, hi havia sis membres de la tripulació. El primer ministre maltès va informar que als segrestadors se’ls va instar a alliberar tots els passatgers abans de començar qualsevol tipus de negociació, ja que van reclamar l’entrada de dos negociadors maltesos a l’avió, una petició que va ser rebutjada.

Prop de les 15.40 hora local, els dos segrestadors es van entregar a les autoritats malteses, que els esperaven al peu de l’avió per emmanillar-los i, posteriorment, posar-los sota custòdia per fer-los un interrogatori.

Muscat va subratllar que no té constància que els dos segrestadors volguessin sol·licitar asil a Malta, tal com havien avançat alguns mitjans. De fet, encara no està clar l’objectiu del segrest, tal com apuntaven mitjans com Malta Today, que va informar que els segrestadors eren seguidors del mort dictador libi Moammar al-Gaddafi. El mateix diari va identificar un dels segrestadors com a Mousa Saha i va assegurar que tots dos formen part d’un grup polític denominat Al-Fateh en-Gadida.

Una de les tesis que estudiaven els mitjans de comunicació és que pretenien reclamar l’alliberament de Seif al-Islam, fill del dictador i condemnat a mort per la seua vinculació amb la repressió que va seguir l’aixecament popular armat el febrer del 2011.

tracking