SEGRE

EUROPA TERRORISME JIHADISTA

El sospitós de l’atemptat de Berlín mor en un tiroteig amb la Policia italiana a Milà

El presumpte terrorista havia abandonat Alemanya amb tren via França per arribar a la ciutat italiana || Estat Islàmic publica un vídeo en el qual Anis Amri li jura lleialtat abans de l’atac terrorista

La Policia científica italiana inspecciona el lloc del tiroteig amb el presumpte terrorista.

La Policia científica italiana inspecciona el lloc del tiroteig amb el presumpte terrorista.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tunisià de 25 anys sospitós de cometre l’atemptat de Berlín, Anis Amri, va morir ahir durant un tiroteig a Milà. Un control policial rutinari va acabar amb la vida del principal sospitós de l’atemptat contra el mercadillo de Nadal de Berlín, en el qual van morir dotze persones.

El ministre d’Interior italià va confirmar “sens dubte” la identitat d’Amri i va informar que el tiroteig es va produir a les tres de la matinada, hora local, al barri milanès de Sesto San Giovanni, quan el sospitós va ser aturat per la Policia en un control de seguretat rutinari. La patrulla formada pels agents Cristian Novio, de 36 anys, i Luca Scatà, de 29 anys, va demanar els documents al tunisià, que es trobava sol. En aquell moment, el tunisià va treure de la seua motxilla una pistola que portava carregada i va obrir foc contra un dels dos agents, que va ser ferit a una espatlla.

França mobilitzarà 91.000 efectius entre Policia i militars per prevenir atacs terroristes

El policia ferit va disparar contra Amri, que també ferit va intentar protegir-se darrere d’un cotxe, però l’altre agent li va disparar tocant-lo en un costat, la qual cosa li va produir la mort a l’acte.

Segons la Policia, el suposat terrorista va arribar a Sesto San Giovanni a bord d’un tren procedent de França, com es va poder comprovar gràcies a un bitllet que hi havia dins la seua motxilla.

Ahir mateix, el grup terrorista Estat Islàmic va publicar un vídeo gravat pel presumpte autor de l’atemptat de Berlín en el qual aquest jura lleialtat a l’organització que lidera Abu Bakr al-Baghdadi i anima a atemptar contra els “porcs croats”.

“Allà on es vegi la necessitat de fer canvis legals o polítics, el Govern alemany acordarà ràpidament i implementarà les mesures necessàries”, va assegurar la cancellera en una breu compareixença després de confirmar-se que el presumpte autor de l’atemptat va ser abatut a Milà (Itàlia) per la Policia. La cap del Govern alemany va assegurar que s’analitzaran “tots els aspectes” al voltant del cas del presumpte autor de l’atemptat, el tunisià Anis Amri, de la seua estada a Alemanya, com del mateix atemptat terrorista.

Ahir mateix, Merkel va trucar per telèfon al president tunisià, Beji Caid Essebsi, per dir-li que el Govern alemany vol que les deportacions dels tunisians les sol·licituds d’asil dels quals han estat rebutjades es duguin a terme com més aviat millor.

Fonts policials van confirmar les detencions, que es van produir després de redoblar la vigilància en aquesta superfície, una de les més grans d’Alemanya, amb dos-cents cinquanta comerços. Van precisar que s’analitza en quina fase es trobaven els preparatius d’atemptat dels dos sospitosos i si hi ha altres persones implicades. El centre comercial tenia previst obrir ahir amb normalitat les portes, segons la Policia Local.

En diferents punts d’aquesta regió, de l’estat federat de Renània del Nord-Westfàlia, es van efectuar successius escorcolls d’habitatges en els últims dies, en alguns casos relacionats amb l’atemptat del mercadillo nadalenc de Berlín, en el qual van morir dotze persones.

Per la seua part, França, el país europeu més castigat pel terrorisme en els dos últims anys, mobilitzarà entre avui i demà, 24 i 25 de desembre, almenys 91.000 efectius entre membres de la Policia i l’Exèrcit per prevenir atacs, segons el ministre francès de l’Interior, Bruno Le Roux.

tracking