SEGRE

PARTITS POLÈMICA

Dimiteix l’empresari que va agredir sexualment Teresa Rodríguez

Muñoz reconeix que va ser “una broma de mal gust” i torna a demanar perdó

La secretària general de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez.

La secretària general de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Manuel Muñoz Medina, denunciat per la coordinadora general de Podem Andalusia, Teresa Rodríguez, d’una agressió masclista, va presentar aquest dissabte la “renúncia irrevocable” de la vocalia que ocupava a la Cambra de Comerç de Sevilla, després de ser requerit en aquest sentit per la institució.

En un comunicat, la Cambra de Comerç va explicar que els membres del comitè executiu van decidir adoptar aquesta mesura davant d’una actuació “reprovable i d’ofensa” i va reiterar les seues disculpes a Rodríguez, que ja li va traslladar a través d’un escrit hores després de produir-se l’incident.

La Cambra de Comerç considera que els fets esdevinguts dimarts passat, quan l’empresari es va abalançar sobre la dirigent de Podem i va simular fer-li un petó a la boca, són “ofensius cap a la seua persona” i “no haurien de produir-se mai”.

Així mateix, assenyala que el president de la institució, Francisco Herrero, va mantenir una conversa telefònica amb Rodríguez en la qual li va manifestar que “no s’havia produït mai una situació d’ofensa a cap representant polític a la institució cameral”.

Per la seua part, l’empresari, propietari de la firma de mobles Guadarte, va admetre el seu comportament i va assegurar sentir-se “molt afectat” i “penedit” pel que considera “una broma de mal gust”. Muñoz Medina, que no nega els fets, va indicar que la seua intenció “no era, ni moltíssim menys, la d’agredir aquesta senyora”, i va emmarcar el que havia succeït en el context d’“una broma” per la qual va demanar disculpes “en tots els sentits i a tots els nivells”, tant a la mateixa Teresa Rodríguez com a totes les dones que puguin sentir-se agredides.

Així, Muñoz recalca que “mai” ha tingut un problema similar en els seus 72 anys i es va definir, al seu torn, com “un empresari que adora la seua professió” i que considerava que el dia dels fets “era de prendre una copa amb els amics, estar tranquils, pensar en l’any que ve, en mil coses... no vaig pensar que això es portaria a aquest nivell”.

Pel seu costat, Rodríguez va agrair les mostres de solidaritat i va dir que no és una “causa només personal”. “Gràcies a totes les persones i organitzacions que s’han solidaritzat amb mi. Això no és una causa només personal. Cal provocar canvis”, va escriure a Twitter.

tracking