SEGRE

UCRAÏNA CONFLICTE

Entra en vigor un nou alto el foc entre els separatistes i Ucraïna

El conflicte ha causat 10.000 víctimes

Soldats governamentals ucraïnesos a la localitat de Popasnaia.

Soldats governamentals ucraïnesos a la localitat de Popasnaia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou alto el foc va entrar en vigor dissabte a les regions orientals ucraïneses de Donetsk i Lugansk, escenari des de fa gairebé tres anys d’un conflicte armat que ha causat gairebé 10.000 morts, 2.000 dels quals són civils, segons dades de l’ONU.

L’acord per a la treva va ser assolit a Minsk el passat dia 21, en una reunió del Grup de Contacte Tripartit per a l’arranjament del conflicte –Ucraïna, Rússia i l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE)–, amb la participació dels separatistes prorussos de Donetsk i Lugansk.

En vigília de la treva, van augmentar les escaramusses amb almenys 10 morts

El cessament de les hostilitats va començar a regir a les 00.00 hores de dissabte. Segons el comandament de les forces ucraïneses situades a la zona del conflicte, al matí de dissabte l’alto el foc es respectava a tota la línia de separació de forces.

En vigílies de l’entrada en vigor de la treva, s’havien intensificat les escaramusses entre les milícies separatistes i les forces governamentals ucraïneses. Només aquesta última setmana, deu militars ucraïnesos van morir en combat, segons va informar el portaveu del ministeri de Defensa d’Ucraïna, Andrei Lisenko.

Les negociacions per a l’arranjament del conflicte estan estancades, entre altres coses, per la falta d’acord sobre les eleccions a les zones controlades pels separatistes, ja que el Govern de Kíev exigeix garanties de seguretat i la presència d’observadors internacionals en els comicis.

Així mateix, Ucraïna demanda el control de la frontera entre les regions de Donetsk i Lugansk i Rússia, mentre que el Govern de Moscou demana a l’Executiu de Kíev que aprovi abans una llei que atorgui un elevat nivell d’autonomia a les zones separatistes.

tracking