SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Augmenta la tensió entre els dos corrents de Podem

Afins a Iglesias acusen Errejón de cridar a la divisió per les seues crítiques || Després de la destitució del portaveu a Madrid

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias, al Congrés dels Diputats.

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias, al Congrés dels Diputats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi entre els corrents de Podem s’han empitjorat en els últims dies després que el sector afí a Pablo Iglesias s’hagi llançat contra Íñigo Errejón, acusant-lo de dividir i de posar en perill el projecte del partit. Afins a Errejón, com Rita Mestre, portaveu del Govern municipal a l’ajuntament de Madrid, van assenyalar ahir directament Pablo Iglesias a l’afirmar que la campanya a les xarxes socials #ÍñigoAsíNo “és un error greu de l’entorn del secretari general”.

En defensa de Pablo Iglesias, la portaveu adjunta de Podem al Congrés, Irene Montero, va dir que “la fortalesa” del número dos “no es pot construir debilitant” Iglesias i va lamentar la “imatge de moltíssima divisió” que ha donat la formació aquests dies. Irene Montero va comentar que durant les últimes setmanes hi ha hagut un “procés de debat” al partit que “s’ha tensat” fins al punt que “ha pogut desgastar o danyar” no només Podem, sinó en concret Iglesias.

La cap de gabinet de Pablo Iglesias va ser una dels dirigents que aquest dissabte van retreure a Errejón que encoratgés la divisió per les seues crítiques a la destitució de José Manuel López a l’assemblea de Madrid.

De moment, en el PSOE continuen assegurant que votaran en contra del projecte pressupostari. Al seu torn, des de Ciutadans asseguren que no tenen “cap problema” que el Partit Popular i el PSOE “parlin i pactin”, mentre que Podem creu que el PSOE prepara una coartada per avalar els pressupostos.

El PSOE pacta sis acords amb el PP, però rebutja els pressupostos? El PSOE ja ha tancat mitja dotzena d’acords econòmics amb el Govern del PP des de la investidura de Mariano Rajoy i aquesta entesa sobre mesures que caldrà costejar l’any que ve fa sospitar altres forces de l’oposició, principalment Units Podem, que s’està preparant el caldo de cultiu per justificar que el Grup Socialista acabi deixant passar els Pressupostos Generals del 2017, el pròxim gran repte de l’Executiu.

tracking