SEGRE

PANORAMA

El sobiranisme renega de l''operació diàleg' al ser detingut un altre regidor de la CUP

Els Mossos arresten l’edil cupaire de Vic Joan Coma, acusat per l’Audiència Nacional d’incitació a la sedició || Oriol Junqueras acusa el Govern central de conèixer el diàleg “del pal i la pastanaga”

El regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, en el moment de ser arrestat pels Mossos.

El regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, en el moment de ser arrestat pels Mossos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces sobiranistes van negar ahir tota credibilitat a l’operació diàleg promoguda pel Govern de l’Estat després de la detenció del regidor de la CUP a Vic, Joan Coma, acusat per la Fiscalia d’un presumpte delicte d’incitació a la sedició en un ple municipal.

El jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno va citar Coma el 24 d’octubre com a investigat després de fer una crida en un ple municipal de Vic a desobeir resolucions del Tribunal Constitucional relacionades amb el procés cap a la independència, però el regidor es va negar a declarar davant de l’Audiència Nacional, la qual cosa va portar a la posterior ordre de detenció.

Anna Gabriel critica als Mossos que “haurien de deixar d’actuar contra l’independentisme”

Fa dos setmanes, la detenció de diversos joves de l’esquerra independentista que havien cremat fotos del rei va desencadenar una tempesta política entre el Govern català i la CUP, que va exigir la destitució del conseller d’Interior, Jordi Jané, pel paper dels Mossos.

Aquesta vegada, en canvi, en el moment de ser detingut a Vic, Coma va evitar passar-se de la ratlla amb els Mossos: “L’Estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament”, va escriure a Twitter.

Des de les files sobiranistes, es van dirigir les crítiques cap al Govern de Mariano Rajoy i l’anomenada operació diàleg. “Una vegada més, l’Estat demostra quina noció té de la llibertat d’expressió. L’operació diàleg: de Nadal a Sant Esteve”, va ironitzar des de Twitter el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La consellera de la Presidència, Neus Munté, es va solidaritzar amb Coma i va acusar el Govern de l’Estat de preparar per al 2017 un “vergonyant calendari judicial”, i al seu torn el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va acusar el Govern espanyol de conèixer només el diàleg del “pal i la pastanaga”. També va intervenir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va titllar la detenció de “desproporcionada”, “injustificada” i “incomprensible”, mentre que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va comentar: “L’operació diàleg de l’Estat a tota màquina.” Per la seua banda, la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel va criticar de nou el paper de la conselleria d’Interior en la detenció de Coma i va considerar que els Mossos d’Esquadra haurien de deixar d’actuar “contra l’independentisme”. La CUP i el Moviment 30/03, que aglutina entitats solidàries amb càrrecs electes detinguts pel procés sobiranista, van convocar ahir concentracions davant de tots els ajuntaments catalans per donar suport a Coma, que serà traslladat avui a l’Audiència Nacional perquè presti declaració.

Concretament, demana l’informe i les actes de la Mesa del 13 de juliol del 2010, quan no es va acceptar una iniciativa popular a petició de Solidaritat sobre un referèndum d’independència; i del 16 de juliol del 2009, quan la Mesa va rebutjar una iniciativa popular presentada per un grup de ciutadans que feia referència a un referèndum d’independència de Catalunya.

El regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, en el moment de ser arrestat pels Mossos.

El regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, en el moment de ser arrestat pels Mossos.

tracking