SEGRE

IMMIGRACIÓ CRISI HUMANITÀRIA

Barcelona acollirà 51 dels 198 nous refugiats arribats des de Grècia

Amb aquest grup són més de 900 els sol·licitants d’asil que han vingut a Espanya

Part del grup de refugiats després d’aterrar ahir a l’aeroport de Barajas, a Madrid.

Part del grup de refugiats després d’aterrar ahir a l’aeroport de Barajas, a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 198 refugiats procedents de Grècia van arribar ahir a Madrid. El grup és el més nombrós dels acollits fins ara i forma part de les 500 places que Espanya havia ofert a l’octubre a Grècia i Itàlia en el marc del compliment dels seus compromisos de reubicació amb la Comissió Europea. Amb aquest contingent són més de 900 els refugiats acollits a l’Estat.

Un nombre que amb prou feines s’atansa al compromís anunciat pel Govern de Rajoy, que va prometre acollir-ne 17.000 fa ja un any i mig.

D’aquests gairebé dos centenars de refugiats, 51 seran acollits a Barcelona, mentre que la resta serà distribuïda per Sevilla (19), València (18), Granada (14), Mallorca (13), Osca (13), Castelló (12), Múrcia (11), Madrid (10), Còrdova (10), Àvila (7), Cadis (6), Segòvia (5), Sòria (5) i Palència (4).

El grup està integrat per 65 homes, 49 dones i 84 menors i formen 83 grups familiars que seran acollits en un total de quinze províncies. La majoria són sirians i iraquians, que viuran a Espanya mentre no es resolen les seues sol·licituds d’asil. Dels 898 sol·licitants d’asil que han estat traslladats a Espanya, 609 ho han estat per la via de reubicació i 289 per la via de reassentament.

En aquesta línia, els detinguts van defensar el “dret a desobeir i portar refugiats mentre els governs legalitzin l’horror”.

Dos espanyols arrestats per amagar vuit refugiatsEl biscaí Mikel Zuloaga i la navarresa Begoña Huarte van ser detinguts ahir al port d’Igumenitsa, al nord-oest de Grècia, quan intentaven traslladar amagats en una autocaravana vuit refugiats amb qui pretenien arribar a Euskadi.Segons va informar l’organització Harrera Solidarioa, els dos activistes participaven en una iniciativa de solidaritat i denúncia de les polítiques migratòries europees i en defensa dels drets humans, en una acció de desobediència civil autofinançada per persones de diversos moviments socials.

tracking