SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Dos joves detinguts a Madrid per enaltiment del jihadisme

Investiguen si planejaven atemptar aquests dies a la capital espanyola || Dos espanyoles arrestades a la frontera turcosiriana per vinculació amb Estat Islàmic

Voltants de la cabana dels presumptes jihadistes a Vallecas.

Voltants de la cabana dels presumptes jihadistes a Vallecas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir ahir dos joves a Madrid per enaltiment del terrorisme jihadista i investiguen si planejaven cometre un atemptat en les pròximes dates. Els joves detinguts tenen entre 18 i 25 anys i responen a un perfil considerat per les forces de seguretat “extremament perillós”, la qual cosa va motivar-ne l’arrest immediat.

Tots dos integraven una cèl·lula terrorista de segona generació, és a dir, són de nacionalitat espanyola però d’origen o entorn estranger.

Van ser capturades quan tornaven a Europa des de Síria en companyia dels seus fills de poca edat

Segons fonts de la investigació, feien servir una cabana situada a Vallecas a prop de l’autovia de València (A3) i de molt difícil accés, com a punt de reunió amb altres presumptes jihadistes. La policia va trobar en l’escorcoll quatre carregadors de fusell d’assalt AK-47 i més d’una trentena de cartutxos i continua inspeccionant els voltants de la cabana per si els detinguts hi tinguessin armes amagades.

D’altra banda, les autoritats turques, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, han detingut dos espanyoles pertanyents a Estat Islàmic (EI) que viatjaven cap a Europa juntament amb els fills de les dos de molt curta edat. Les dos arrestades, sobre les quals pesava una ordre internacional de detenció, havien sortit des de Ceuta cap a Síria el 2014 en companyia dels seus esposos, dos destacats jihadistes a qui s’atribueixen desenes d’assassinats, amb la finalitat d’integrar-se a l’organització terrorista. Es tracta de Fatima Akil Laghmich i Asia Ahmed Mohamed, de 21 i 26 anys, respectivament. Aquesta última era l’esposa de Mohamed Hamduch Kokito, també conegut com el decapitador de Castillejos, un jihadista marroquí que va morir combatent amb l’EI a Alep. Turquia estudia expulsar les dos espanyoles, cosa que n’agilitzaria la detenció i passarien a disposició de l’Audiència Nacional, que les investiga des de fa dos anys i va cursar una Ordre Internacional de Detenció (OED) en contra seu.

França arresta tres sospitosos de preparar un atemptat? Les autoritats franceses han detingut a l’àrea de Tolosa, al sud de França, tres homes sospitosos de tenir un pla per cometre un atemptat. Els arrestos es van produir entre dilluns i dimarts en dos operacions d’escorcolls i van ser seguits d’interrogatoris, els resultats dels quals encara no han estat divulgats.

tracking