SEGRE

ENQUESTA

El 'no' a la independència avantatja en gairebé un 1,5% al 'sí', segons el CEO

JxSí i CUP retrocedeixen i perilla la majoria absoluta independentista al Parlament

El 'no' a la independència avantatja en gairebé un 1,5% al 'sí', segons el CEO

El 'no' a la independència avantatja en gairebé un 1,5% al 'sí', segons el CEO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts pel Sí (JxSí) tornaria a guanyar les eleccions catalanes si se celebressin ara, però podria perdre fins a 3 diputats i perillaria la majoria absoluta per governar, ja que la CUP podria perdre entre 2 i 4 diputats, segons un sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) difós aquest dijous.

El sondeig ha estat realitzat a partir d’1.047 enquestes telefòniques efectuades entre els dies 12 i 17 de desembre amb un nivell de confiança del 95 % i un marge d’error de més/menys 3,04 %.

Segons l’estimació de vot que es realitza al sondeig, JxSí guanyaria les eleccions catalanes però passaria de tenir els 62 escons actuals a una xifra situada entre els 59 i els 61, mentre que la CUP passaria dels 10 actuals a tenir entre 6 i 8.

Catalunya Sí Que Es Pot (CSQEP), per la seua part, podria passar dels actuals 11 diputats a tenir entre 14 i 15, encara que aquesta pujada no es reflecteix en la intenció directa de vot respecte a l’anterior enquesta efectuada pel CEO al novembre.

Guanya lleument el 'no' a la independència

El 'no' a la independència avantatja al 'sí' en gairebé un 1,5 % de diferència, segons el sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que reflecteix que, mentre els favorables a la independència són el 45,3 %, els contraris representen un 46,8 %.

El director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argeleguet, ha explicat que hi ha "un empat tècnic" entre els partidaris i els detractors de la independència, tenint en compte el marge d’error.

Argeleguet ha advertit, a més, que la pregunta de si "vol que Catalunya sigui un Estat independent?" no pot extrapolar-se al resultat que podria produir-se en un eventual referèndum d’autodeterminació, tant pel factor de la participació, com per altres variables.

tracking