SEGRE

Almenys 39 morts en un atac en una discoteca d'Istanbul l'Any Nou

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 39 persones han mort i unes altres 40 han resultat ferides aquesta nit en un atac "terrorista" contra una multitud que celebrava la festa d’Any Nou en una coneguda discoteca d’Istanbul.

El governador d’Istanbul, Vasip Sahin, va informar de les xifres de morts i ferits, i que es tractava d’"un acte terrorista" que es va produir sobre les 01.15 local (22.15 GMT), però no va precisar la sort dels atacants, segons recull l’agència de notícies Anadolu.

"Un terrorista amb armes pesades va cometre aquest acte salvatge obrint foc contra persones innocents que estaven celebrant l’Any Nou", va declarar Sahin.

Les primeres informacions indicava que eren tres els atacants, i diversos testimonis van parlar de persones disfressades de Pare Noel.

Les autoritats turques van imposar després de l’atac un silenci informatiu, una mesura habitual després de grans atemptats.

L’atac va tenir lloc en el club Reina, situat a la vora del Bòsfor, un conegut lloc de lleure de l’alta societat d’Istanbul i freqüentat per celebritats, futbolistes i empresaris.

Els atacants van obrir foc amb armes automàtiques de manera indiscriminada des de la porta del local.

Van matar el policia de guàrdia i després van entrar en el club.

Un cambrer del local va indicar al diari Hürriyet que al local hi havia unes 500 o 600 persones festejant l’arribada del 2017, i que van intentar fugir, preses del pànic.

Segons el diari Hürriyet, nombrosos clients del club es van llançar al mar, i la guàrdia costanera va realitzar una operació de rescat per salvar-los.

Els testimonis de l’atac asseguren que els atacants cridaven consignes en àrab.

L’atemptat no ha estat reivindicat.

De moment es desconeix si els atacants han estat abatuts, arrestats o si han fugit.

"El terrorisme ha tornat a aixecar el seu lleig rostre", va dir el ministre de transport, Ahmet Arslan, a la cadena NTV, sense oferir més detalls de l’atac.

La policia ha desplaçat nombrosos agents al lloc per registrar el local, a més de nombroses ambulàncies, i ha detingut un taxista que aparentment va portar a un dels atacants al club Reina.

L’amo del club, Mehmet Koçarslan, va assegurar al diari Hürriyet que els serveis secrets nord-americans ja havien avisat de possibles atacs una setmana abans i que s’havien pres mesures addicionals de seguretat a la vora del Bòsfor.

Atemptat a Istanbul

Atemptat a IstanbulEFE

tracking