SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Tardà fa prevaler convocar el referèndum al resultat

El republicà insisteix que “mana el poble” || El PDeCAT busca atreure els socialistes que volen una consulta

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà.

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va defensar ahir que “l’important no és el resultat” d’un referèndum d’independència, sinó “convocar-lo i exercir el dret a decidir, perquè un poble que decideix el seu futur no serà mai un poble derrotat”.

En declaracions a La Sexta, Tardà va destacar que “per primera vegada en la història” Catalunya té “els instruments per al referèndum” i que seran els ciutadans els que decideixin “què és el correcte”. A la pregunta de si opina igual que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que hi hauria independència si així es pronuncia la meitat més un dels catalans, Joan Tardà s’hi va mostrar d’acord, encara que va subratllar que també si l’opció preferida pels ciutadans és el no. “Qui mana és el poble”, va asseverar el diputat republicà.

El secretari general d’UGT diu que el sindicat serà equidistant si es convoca un referèndum

Per la seua part, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va buscar ahir la complicitat amb els electors del PSC que se sentin “orfes” al constatar que els socialistes catalans s’han “sotmès als peus del PSOE” i han “abandonat” la defensa d’un referèndum pactat amb l’Estat.

Pascal va lamentar que el PSC estigués“absent” en la cimera sobiranista celebrada el 23 de desembre al Parlament, de la qual va sortir el compromís d’independentistes i comuns de buscar adhesions nacionals i internacionals a la reivindicació d’un referèndum acordat. Pascal va considerar, a més, una “mala notícia” que el PSC esborrés de les seues ponències congressuals del novembre passat qualsevol referència a l’anomenada via canadenca per permetre un eventual referèndum sobre la independència a Catalunya si abans fracassés una reforma federal de la Constitució.

Per la seua banda, el secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, va defensar ahir el dret a decidir de Catalunya, malgrat que va assegurar que el sindicat es mantindrà neutral si la Generalitat convoca un referèndum sobre la independència, però va matisar que la posició final “s’haurà de discutir amb UGT de Catalunya”.

tracking