SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

L’atacant d’Istanbul hauria estat entrenat per l’Estat Islàmic

La família del presumpte terrorista, del Kirguizistan, està sota custòdia policial || El sospitós, que va poder combatre a Síria, va fugir en taxi després de l’atac al club

Captura de vídeo que mostra el terrorista al club atacat i una imatge del sospitós.

Captura de vídeo que mostra el terrorista al club atacat i una imatge del sospitós.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia turca va continuar ahir amb la recerca a Istanbul del suposat terrorista que va atacar la nit de Cap d’Any al club Reina, on van morir 39 persones, enmig d’un bloqueig informatiu. Les autoritats van difondre unes imatges del principal sospitós perquè els ciutadans ajudin a caçar l’home més buscat de Turquia, tot i que encara hi ha confusió respecte al seu nom i cognoms.

La Policia turca va afirmar conèixer el seu nom, nacionalitat i col·laboradors, però no va revelar cap dada a fi de protegir la investigació. Pel que sembla, l’autor de l’atemptat és un ciutadà kirguís que en el passat podria haver lluitat amb el grup Estat Islàmic (EI) a Síria. El sospitós va arribar a Turquia des del Kirguizistan el novembre del 2016 i es va instal·lar amb la seua dona i dos fills a Konya, al centre de Turquia, amb tres famílies estrangeres més. La família del sospitós ha estat posada sota custòdia policial.

Al-Qaeda insta els ‘llops solitaris’ jihadistes a atacar objectius als EUA, França i Rússia

Des d’allà, el presumpte atacant hauria viatjat sol a Istanbul a finals de desembre per perpetrar l’atac a la discoteca. Després de la matança, el suposat autor dels fets va pujar a un taxi i va baixar al cap de pocs quilòmetres argumentant que no tenia diners. Segons la declaració del taxista, el sospitós parlava bé el turc i li va demanar el seu telèfon per fer una trucada que la policia va poder rastrejar. Aquesta pista va portar els agents fins als barris de Zeytinburnu i Basaksehir, a la part europea d’Istanbul, on dilluns a la nit van dur a terme una àmplia operació policial.

Diversos mitjans turcs van emetre ahir imatges de vídeo en les quals es veu el presumpte autor caminant per Istanbul, suposadament abans de l’atemptat.

La Policia turca va detenir ahir quatre sospitosos més per la seua suposada vinculació amb l’atemptat d’Istanbul, per la qual cosa el nombre d’arrestats en relació amb l’atac ascendeix a setze. L’autor de l’atemptat continua escapat malgrat l’àmplia operació de recerca i captura desplegada.

L’operació se centra sobretot a Istanbul, amb exhaustius controls policials en diversos punts de la ciutat, també a la part asiàtica.

D’altra banda, grups propers a l’organització terrorista Al-Qaeda insten en les últimes hores, a través de les xarxes socials, llops solitaris jihadistes a perpetrar atacs en països com els Estats Units, França i Rússia.

Captura de vídeo que mostra el terrorista al club atacat i una imatge del sospitós.

Captura de vídeo que mostra el terrorista al club atacat i una imatge del sospitós.

tracking