SEGRE

POLéMICA

Trillo, entre els 72 ambaixadors que seran renovats pel Govern

L’oposició i els familiars de les víctimes del Yakolev 42 exigien el seu cessament

Trillo, entre els 72 ambaixadors que seran renovats pel Govern

Trillo, entre els 72 ambaixadors que seran renovats pel Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador d’Espanya al Regne Unit, Federico Trillo, el cessament del qual exigeixen l’oposició i els familiars de les víctimes del Yakolev 42, serà renovat en el càrrec juntament amb uns altres 72 ambaixadors el relleu dels quals estava pendent perquè l’Executiu estava en funcions.

Així ho han indicat a Efe fonts diplomàtiques, que han recordat que l’ambaixada a Londres està "pendent de renovació", com unes altres 72 legacions diplomàtiques.

La interinitat que va produir la falta d’acord per a la formació d’un Govern va paralitzar els nomenaments a Exteriors, de manera que no només es va suspendre el procés de rotació d’ambaixades de l’any 2015, sinó que es van mantenir places vacants i es va prorrogar la continuïtat d’ambaixadors en edat de jubilació.

Exteriors dóna per fet el relleu de Trillo al capdavant de l’ambaixada al Regne Unit però desvincula, per tant, aquesta decisió del dictamen del Consell d’Estat sobre l’accident del Yakolev 42 a Turquia.

Després de conèixer-se aquest dictamen (que responsabilitza el Ministeri de Defensa, que dirigia llavors Trillo, de l’accident) el PSOE, Podemos i C’s van exigir el cessament de l’ambaixador al Regne Unit, que també reclamen els familiars de les víctimes.

tracking